L’IES Enric Valor participa en la II Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme

La II Trobada de Joves de la Comunitat Valenciana de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme es va celebrar el divendres a Xàtiva. La xarxa “Mai més”, impulsada des de l’Amical Mauthausen, té entre els seus objectius conservar la memòria històrica i prevenir i sensibilitzar contra el feixisme. La xarxa creix a partir del món local, amb projectes amb rostre, als que se sumen municipis, entitats i centres educatius de la comunitat Valenciana, coordinats per xarxes de l’Estat i ciutats i xarxes arreu d’Europa.

La primera trobada de la xarxa tingué lloc l’any passat a Pego. Enguany, es va celebrar el divendres, dia 13 al Gran Teatre de Xàtiva, organitzada per l’Institut Lluís Simarro.

Segons ha explicat el professor d’Història Joan Morell, el grup de membres de l’Assemblea d’Estudiants de Pego que hi assistí estava format per alumnes de 4art de l’ESO i 1er i 2on de Batxillerat. Tots ells participaren en l’acte voluntariament, posant en escena una representació que recordà als cinc de Pego.


En la trobada hi van participar una quinzena d’instituts de la Comunitat Valenciana, a més d’estudiants Erasmus procedents d’instituts de França i d’Àustria, que també treballen sobre la Memòria Històrica. I va comptar amb la presència del president de l’Amical Mauthausen, Enric Garriga.

L’actuació de l’IES Enric Valor va estar preparada amb la intervenció del professor Carles Siscar, qui va adaptar la lletra d’una cançó de batre del grup Trescant per a l’ocasió.

En l’apartat institucional de l’acte, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va felicitar a l’Amical Mauthausen “pel magnífic treball de recuperació de la memòria històrica que es fa des d’aquesta associació i per el treball de conscienciació sobre el ressorgiment del feixisme a Europa i també al nostre estat”. Cerdà ha insistit en que “és necessària que esta tasca es centre en la gent més jove perquè conega la realitat del que va passar per a que mai més es torne a permetre”.

1340 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!