L’IES Enric Valor de Pego està de dol

Tot i que és dimecres, la comunitat educativa s’ha vestit de negre per a exigir una Educació Pública Digna, Igualitària i de Qualitat. Ho han fet concentrant-se a l’hora del primer pati a les escales de l’institut mostrant lemes a favor de l’ensenyament en valencià i en contra de la privatització, els barracons i les retallades que proposa la Conselleria d’Educació.
De dol, centenars d’estudiants i professors, han ocupat una part emblemàtica del centre educatiu per a fer-se la instantània que reflexa la seua indignació pel tracte de la Conselleria d’Educació cap al futur de la societat valenciana, retallant i, no millorant, l’educació que ha de formar els joves i les joves de tot el territori valencià.

La portaveu de l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego, Aïda Banyuls, donava compte d’algunes de les reivindicacions plasmades en les pancartes que s’han mostrat en la concentració que ha protagonitzat aquest matí, a les 11, la comunitat educativa de l’institut com són: “Sí al valencià”, “per una educació en valencià digna” i “no ens llevaran la dignitat”.

La veu per a llegir el manifest que ha elaborat la comunitat educativa, en la que s’inclou el professorat, l’alumnat i l’AMPA, ha estat la del professor d’Història Joan Morell. En primer lloc, la comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego deixa clar que amb aquest comunicat “vol manifestar la seua oposició a les instruccions de la Conselleria sobre l’organització del curs vinent 2011/2012”, ja que “aquestes mesures, basades en l’ordre de plantilles aprovada unilateralment per la Conselleria aquest curs i rebutjada pels nostres respresentants sindicals, poden significar, d’arribar a ser aplicades, un retrocés en el desenvolupament de la Llei Orgànica d’Educació”.

A partir d’aquesta base, el comunicat desenvolupa eixe retrocés esmentat, detallant que “en allò referent als grups d’ESO i Batxillerat les previsions de la Conselleria es concreten en la reducció de grups d’ESO i en la denegació a ampliar l’oferta de grups de Batxillerat mitjançant, tal i com estan advertint altres IES de la comarca, l’ampliació d’alumnes per aula. En el cas dels grups d’ESO fins a 35 alumnes per aula i en el cas de Batxiller a un nombre superior a 35. Així mateix, es pretén eliminar els cursos de reforç per a alumnes amb dificultats d’aprenentatge i per a aquells i aquelles que necessiten un procés d’adaptació lingüística.

Continua el comunicat de la comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego explicant que el retrocés afectarà també el Cicles Formatius, “segons els sindicats, la Conselleria està donant instruccions per a què no s’òbriguen grups amb menys de 25 alumnes, quan fins ara el nombre mínim eren 12”.

“A totes aquestes mesures que pretén imposar la Conselleria hem d’afegir les reivindicacions no satisfetes que hem anat acumulant aquests darrers anys a les quals s’ha d’afegir darrerament, l’esborrany de Decret sobre plurilingüisme fet públic per la Conselleria el qual pot significar, de facto, la derogació del model educatiu valencià i en valencià basat en la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Un model que, no sense dificultats però amb dedicació i compromís, ha permès l’educació en la nostra llengua a la major part de l’alumnat de Pego i les Valls, ja fóra nascut ací o nouvingut la qual cosa ha permès, i d’això ens hauríem de felicitar, una integració enriquidora”, continua reivindicant el comunicat.

Així, conclou el comunicat, “aquestes instruccions, d’aplicar-se, dificultaran la consecució dels objectius de l’ESO per a un nombre important d’alumnes i una disminució substancial de la plantilla de professors. En definitiva, un pas enrere en l’objectiu de millorar l’educació i formació del nostre alumnat i, curiosament, el mateix curs en el qual esperem disposar definitivament, d’un centre en condicions”, referint-se a les obres del nou institut que tot indica que estaran acabades en el temps necessari per a poder començar el proper curs, a setembre, en el nou centre, tan demandat i necessari.

Finalment, la comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego, “insta a tota la comunitat educativa a què es mantinga informada i activa per tal de fer reflexionar la Conselleria d’Educació sobre el fons i la forma amb la qual pretén aplicar les mesures esmentades”. Així mateix, la comunitat educativa pegolina “s’adhereix a les accions mampreses pels sindicats en aquest mateix sentit i convoca a tots els sectors implicats a la Manifestació en Defensa de l’Educació que tindrà lloc a València el proper dissabte 18 de juny a les 18:00 des de la Plaça de Sant Agustí”.

Sobre el fet de continuar informats, la directora del centre anunciava que demà dijous, a l’hora de l’esplai hi haurà reunió de delegats i delegades per a informar-los de les últimes novetats que es puguen donar en les últimes hores.

Confirmava la portaveu de l’alumnat pegolí que dissabte passat si que va acudir una representació a la concentració-manifestació que va tenir lloc a Dénia. També van estar presents a la concentració que va tenir lloc a Pego el dissabte a les 10:30 del matí a la Plaça de l’Ajuntament, justament abans d’iniciar-se el plenari de constitució del nou ajuntament. Així mateix, comentava Aïda Banyuls que ja s’estan organitzant per a assistir dissabte que ve a la gran manifestació que hi ha convocada a València. No acudiran en autobús però ja estan mirant de fer-ho en cotxes o tren.

Sobre el fet que la majoria de l’alumnat, però no tot haja format part d’eixa gran fotografia que avui s’han fet a l’hora del primer esplai alumnat i professorat per a fer públic el seu rebuig a les retallades en educació que vol dur a terme la Conselleria d’Educació, la portaveu de l’alumnat explicava que “la majoria de la gent està a favor nostre, però sabem que tots no tenen les mateixes iniciatives que nosaltres ni la mateixa manera de pensar i sabem que cadascú té els seus drets a pensar el que vullga […] Nosaltres estem fent-ho pel seu bé també i pel dels seus fills i per tots els valencians i per nosaltres, perquè no volem que ens lleven la llengua” i a la bona educació.

D’altra banda, aquesta vesprada hi ha convocada una reunió comarcal per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta, qui manifesta que: “Volem un ensenyament públic de qualitat a la Marina Alta:

1. Ja hi ha prou d’agressions a l’ensenyament públic.

2. No a la concertació del Batxillerat a la Marina Alta.

3. Establir una xarxa pública i gratuïta d’ensenyament de 0 a 3 anys, amb models educatius que estimulen les capacitats i habilitats de l’alumnat.

4. Assoliment dels objectius de la LOE i d’ensenyament de règims especials (EOI, FPA, FP, Conservatoris de Música) en la creació de la xarxa pública de centres docents: reformes, ampliacions i construccions.

5. Dotar de mitjans als centres educatius públics per a desenvolupar una educació integral de l’alumnat.

6. Assolir una política educativa interclassista, afavoridora del desenvolupament cognitiu i emocional de l’alumne, revisant el model de matriculació tenint en compte el model d’escola inclusiva on la diversistat de l’alumnat siga un valor. Contemplant-se, al mateix temps que ampliant i consolidant la llengua valenciana com a llengua vehicular a tots els centres educatius.”

La Plataforma comarcal, vol expressar el seu rebuig a les mesures de desmantellament de l’escola pública el proper dissabte 18 de juny a les 18 h. a València.

A nivell general, la Plataforma en Defensa per l’Ensenyament Públic, manifesta que “Davant la continuació de les retallades aplicades als centres d’ensenyament públic en nombre de grups, plantilles i recursos; davant la no retirada de la proposta de cessió de sòl escolar públic a entitats privades; davant l’agressió que suposa la destrucció de les línies en valencià a l’ensenyament i davant totes les propostes que la comunitat educativa ha estat manifestant aquest curs contra la política educativa del encara conseller d’Educació”

“La manifestació del proper dissabte eixirà des de la Plaça de Sant Agustí a les 18h. i se suma a tot el seguit de mobilitzacions i protestes que es convoquen des de la plataforma sindical contra les retallades a l’ensenyament públic i vol ser reflex de la protesta de caire laboral tant com de la protesta per la davallada de qualitat que suposen aquestes mesures a l’ensenyament valencià”. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoquem a tots i a totes a defensar l’ensenyament públic sota el lema: “Per un ensenyament públic de qualitat. No a les retallades, sí al valencià!”.

1014 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!