L’IES Enric Valor de Pego denuncia la irresponsabilitat de l’Ajuntament de Gandia en suspendre la Fira de l’estudiant sense avisar i sense assumir responsabilitats

90 alumnes de 4t d’ESO han acudit este matí al centre educatiu amb l’expectativa d’acudir a esta fira que pretén orientar-los en les seues decisions curriculars. En arribar els coordinadors de l’eixida han hagut de refer plans perquè ahir, a l’última hora de la vesprada, ja fora de l’horari escolar, per correu electrònic, es notificava la suspensió de dita Fira. Finalment, han pogut acudir a la Fira de l’estudiant de Dénia.
Al llarg d’esta setmana es realitzen, a diferents ciutats valencianes, Fires de l’Estudiant. Fires que tenen com a objectiu, facilitar al jovent que cursa l’etapa final d’ESO, és a dir, a l’alumnat de 4t, informació, orientació, assessorament sobre l’oferta formativa al seu abast, oferint-los eines per a ajudar-los a decidir el seu futur acadèmic i professional. En este context, l’IES Enric Valor de Pego havia concertat per a este matí la visita a la Fira de l’Estudiant de Gandia. La tria de la localitat havia estat feta pels mateixos estudiants.

Este matí, però, s’han trobat amb la sorpresa que l’Ajuntament de Gandia havia suspès el previst per hui de matí. La comunicació la va fer ahir de vesprada, tard, per correu electrònic, el que no ha permès cancel·lar els dos autobusos que s’havien llogat per a l’ocasió, ja que eixe correu s’ha llegit este mateix matí. L’avís a deshora també ha provocat que l’alumnat, no sabent res, no haja agafat llibres per fer un dia de classes normal.

En contactar el centre educatiu amb l’Ajuntament de la capital de la Safor, estos ha tirat balons fora i no han assumit cap responsabilitat. I, tot i que és cert que, a la pàgina web de la Fira de l’Estudiant de Gandia, hi ha en primer lloc un comunicat informant que «tras decretarse para martes y miércoles los estados de preemergencia por inclemencias meteorológicas se decidió cerrar al público la apertura de la XV Fira de l’Estudiant para la tarde del martes y la mañana del miércoles», el cert és que este comunicat duu data de hui, dimecres 25/03/2015. Davant esta actitud «irresponsable», la direcció de l’IES Enric Valor de Pego ha volgut fer públics els fets per denunciar la manera en com, des de l’Ajuntament de Gandia, s’ha gestionat la suspensió de la Fira.
El professorat que ha coordinat l’activitat, per no perdre el matí, ha aconseguit, després de diverses converses a primera hora del matí, reconduir la situació i l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES Enric Valor de Pego ha acudit a la Fira de l’Estudiant organitzada per les regidories de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Dénia. La visita, però, no podrà incloure conferències sobre distintes branques d’ensenyament perquè tenen accés limitat i s’havia de sol·licitar amb temps. No obstant això, l’alumnat podrà consultar les ofertes formatives de la Universitat d’Alacant, de la Universitat Jaume I de Castelló, la UNED, el centre EPA, CREAMA, la Universitat Catòlica o Esatur, entre d’altres.
843 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!