L’Associació Cultural Vila de Pego programa la seua primera visita arqueològica al Castell d’Ambra

Serà el proper 21 de febrer amb l’acompanyament i explicacions dels arqueòlegs Javier Martí i Pepa Pascual. L’eixida duu com a títol ‘Visita arqueològica al Castell d’Ambra, d’una societat islàmica a una altra feudal. Recordem que entre els seus objectius principals està recuperar la vida cultural de Pego i posar en valor tot el patrimoni històric de la vall de Pego. Ho pretenen fer a través de xerrades, tallers i campanyes de sensibilització d’àmbit cultural, entre d’altres.
El passat 20 de novembre us contàvem que Pego comptava des d’aleshores amb una nova associació. Es tracta de l’Associació Cultural Vila de Pego que aglutina gent de distints sectors professionals i també de distintes localitats que tenen en comú les ganes de recuperar la vida cultural de Pego i també posar en valor el patrimoni històric de la vila i la vall de Pego. De fet, la primera actuació que tenien intenció de dur a terme era en un espai tan emblemàtic del terme com el Castell d’Ambra. I així serà perquè ja han programat per al diumenge, 21 de febrer, la primera visita arqueològica al Castell d’Ambra —que data del segle XIII— sota el títol D’una societat islàmica a una altra feudal.




El projecte que fa uns mesos enrere van presentar a les regidories de Cultura, Turisme i Creama contemplava intervenir en la fortalesa per a ressaltar la seua història. El projecte va ser elaborat per 2 arqueòlegs, la pegolina Pepa Pascual i Xavi Martí. Tots dos bons coneixedors de l’espai perquè han participat en 4 campanyes arqueològiques dutes a terme allí.

La visita arqueològica al Castell d’Ambra organitzada per l’Associació Cultural Vila de Pego estarà acompanyada, justament, per estos Pepa Pascual i Xavi Martí. Seran els carregats d’explicar la història que hi ha darrere de les restes del castell que vigila Pego.

El projecte presentat per l’Associació Cultural Vila de Pego inclou la rehabilitació del Castell d’Ambra. Esta es realitzaria en diverses fases i, apunten «entraria dins d’un projecte més ampli de recuperació econòmica de Pego per via del turisme d’oci i cultural que, a més, hauria de moure altres sectors de la població com el dels serveis, hostaleria, professionals de la construcció i hauria d’aprofitar els recursos que ens brinda el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva».

L’Associació Cultural Vila de Pego pretén dinamitzar la vida cultural del poble i posar en valor el seu patrimoni i el de la seua vall «organitzant xerrades, tallers i campanyes de sensibilització d’àmbit cultural, promovent publicacions relacionades amb la història local o d’àmbit cultural en general, recolzant la ciutadania pegolina i de les valls o companyies amb inquietuds culturals-artístiques com la literatura, teatre, poesia, pintura, gastronomia, etc».

948 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!