L’exercici fester dels Moros i Cristians arranca amb la presentació del Capità i l’Ambaixador del 2024

El Mig Any fester els propers dies 26 i 27 de gener serà el tret d’eixida dels Moros i Cristians de 2024.

La programació arrancarà el divendres 26 de gener amb un concert de música festera i la presentació dels càrrecs festers de 2024. Un concert que habitualment se celebrava al Teatre Municipal. En valorar alternatives pel tancament d’aquesta instal·lació, la Junta Coordinadora s’ha decantat per realitzar aquest acte en l’Auditori de l’edifici del Musical, propietat de l’Agrupació Musical de Pego.

La presidenta de la junta, Núria Gómez ha manifestat al respecte que “hem considerat que era l’espai més adient pel que respecta a la sonoritat correcta per tal de gaudir del concert en les millors condicions acústiques”. L’acte començarà puntual a les 20:30 hores i serà d’assistència gratuïta fins a completar l’aforament.

El concert estarà dividit en dues parts, entre les quals es farà la presentació dels dos càrrecs d’enguany. La capitania recau en el bàndol moro, de la mà de la filà Al-Hagamba Muza amb el seu capità, un dels caps d’esquadra més veterans dels Moros i Cristians de Pego, Juanjo Bolufer Femenia. Mentre que al bàndol cristià li correspon aquest any el càrrec de filà Ambaixadora, que de la mà de la filà Inquisidors i del seu Ambaixador, Abel Sendra Vicens, representarà a tot el bàndol de la creu aquestes festes.

El concert serà comentat per les mantenidores de l’acte, també festeres actives, Claudia Molina Guixot i Ariadna Del Ruste Pérez; i interpretat, com no podia ser d’una altra manera, per l’Agrupació Musical de Pego, sota la batuta del seu director, Miquel Nadal Bonet. El programa comptarà amb una part especial dedicada a peces del Patrimoni Fester Local.

Pel que respecta al dissabte 27 de gener, la programació arrancarà a les 11 del matí a la plaça del Mercat, amb tallers participatius per als més menuts i les més menudes, on podran confeccionar-se escuts, espases i pintar-se la cara per a preparar-se per a la batalla. Així com també s’obrirà el desfilòdrom per a poder marxar a ritme de pasdoble, marxes mores i cristianes i assajar a fer de caps d’esquadra i figures vàries per desfilar.

El desfilòdrom estarà amenitzat per dues agrupacions musicals, la de Planes i la Xaranga local Contracant, des de les 11 fins a les 13 h. De seguida, els adults ocuparan el desfilòdrom a ritme de música festera. Tot acompanyat per una barra popular a càrrec de la filà ambaixadora 2024, els Inquisidors. La plaça del mercat i el desfilòdrom estarà en marxa fins a les tres de la vesprada.

La programació es reprendrà de nou a les 19.00 h de la vesprada amb les entradetes. Dos seran els punts on el públic podrà gaudir de les arrancades de totes les filades: La plaça del Mercat i el Pla de la Font. Les arrancades de la plaça del Mercat s’iniciaran a les 19.00 h encapçalades per la Filà Capitana, seguida de tot el bàndol moro. A continuació arrancarà tot el bàndol cristià amb la seua filà Ambaixadora al davant. Les arrancades es repetiran en el mateix ordre al Pla de la Font, a les 20.00 h de la vesprada.

237 Visites
Hola!!