L’Escola de Música també diu adéu a la temporada

Avui divendres s’enceta la primera d’una sèrie d’audicions i actuacions que protagonitzarà l’alumnat de l’escola. Aquesta vesprada a les 6 actuaran alumnes d’entre 4 i 6 anys que aprenen música a través del programa ‘Estrellita’ on se’ls ensenya a identificar les notes musicals a través dels sons i no de l’escriptura. La setmana que ve, dimarts és el torn és per als instruments de corda i el cor, el dimecres de vent i percussió i dijous, per a la banda jove. Com és comú per aquestes dates, les escoles i cursos arriben a la seua fi. Avui abordem el comiat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical de Pego que des de fa tres anys fa un festival de Fi de Curs amb actuacions i audicions del seu alumnat.

L’inici d’aquest festival és aquesta mateixa vesprada, 19 de juny, a les 6 de la vesprada a la mateixa escola de música. Aquesta primera actuació d’una sèrie d’elles, tindrà com a protagonistes als alumnes més menuts, tenen només entre 4 a 6 anys. Fins a 18 alumnes aprenen música a través del programa ‘Estrellita’, amb ell, explicava Inés Pla, directora de l’Escola de Música, “identifiquen les notes musicals a través dels sons” tot i que tenen una edat en què “ no saben escriure i llegir si que saben identificar els sons”. La directora del centre qualificava la metodologia com a “curiosa i a la vegada molt educativa”.

La resta d’activitats es duran a terme durant la setmana següent. El dimarts 23 de juny els protagonistes seran els instruments de corda. Així s’exhibiran instruments com el piano, la guitarra, els solistes i el cor. El dimecres 24 de juny el torn és per als instruments de vent i percussió. Les dues audicions es realitzaran a les 7’30 de la vesprada a l’escola de música. Però no s’acaben ahí les activitats de l’escola de música per a la setmana que ve, ja que el dijous 25 de juny, a les 7 de la vesprada, tindrà lloc al Teatre Municipal el Festival de la Banda Jove de l’Agrupació Musical de Pego com a cloenda de la setmana d’activitats de Fi de Curs de l’Escola de Música

El desenvolupament del curs 2008/09 segons Inés Pla ha estat “un èxit” perquè, raonava que, “a banda de ser 140 alumnes, és una escola que està potencialment evolucionant molt, té una bona cantera ja d’alumnes i professors amb moltíssima experiència que estem donant un servei molt bo”. D’una altra banda, la directora de l’Escola de Música, desitjaria que aquesta “s’ampliara amb més especialitats musicals”. Pla destacava la incorporació l’any passat del programa ‘Estrellita’ que incorpora a l’ensenyament musical xiquets i xiquetes d’entre 4 i 6 anys. Per al futur més proper, per a l’any que ve l’Escola de Música té pensat “veure si hi ha possibilitat que alumnes de corda encetaren el curs a esta escola, però és un projecte –confessava Inés Pla- que no està confirmat perquè són instruments que no pertanyen a la banda”. I és que els instruments de corda com el violí, la viola, el xelo, etc, són instruments d’orquestra.

Afegir a la notícia que fins a finals del mes de juny està obert el termini de matriculació per a la temporada 2009/10 de l’Escola de Música en horari de dilluns a divendres de 5 a 9 de la vesprada a la mateixa escola.


825 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!