Les últimes places vacants en els col•legis es donaran per orde d’arribada als centres

Els directors consideren que el nou sistema pot desembocar en un “autèntic caos” i generar “injustícies i discriminacions”. A Pego, de moment, no s’han presentat problemes d’aquest tipus. La plaça, per al primer que arribe. És la premissa que ha establert la Conselleria d’Educació enguany per a adjudicar les últimes places vacants dels col•legis entre els que no hagen obtingut un lloc escolar en cap de les opcions presentades (es permeten fins a tres per cada sol•licitud i un sol imprès per xiquet). També formaran part d’esta quota els que hagen vist rebutjada la seua sol•licitud per haver-la duplicat o per haver dades falses.

En la ciutat d’Alacant, per exemple, s’han comptabilitzat prop de mig centenar de duplicitats que deixen eixos alumnes per al final del procés de matriculació. Tots optaran a les vacants escolars entre els dies 27 i 30 juny per rigorós ordre d’arribada al centre de què es tracte i sempre després que els admesos hagen formalitzat la matrícula fins al dia 26 de juny.

A Pego, no hi s’ha donat cap d’aquestos casos, només “problemes” –per dir-ho d’alguna manera- derivats de matriculació en programes d’ensenyament. A Pego, la gent que no haja presentat la sol•licitud dins el termini previst, és a dir que presente aquesta sol•licitud fora de termini, haurà de passar per l’ajuntament, pel departament d’educació a la segona planta i serà o bé a finals de juny o bé a principis de setembre quan se’ls adjudique una plaça. Estem parlant d’infantil, primària i primer cicle d’ESO.

Després de la primera garbella de places escolars que té lloc hui amb la publicació provisional d’admesos en cada col•legi, hi ha un termini de reclamacions a esta llista que acabarà dilluns que ve, 9 de juny. Després es publicaran els alumnes admesos definitius -el dimecres 11 de juny- i es donen altres dos dies de termini per a reclamar, per la qual cosa al final del procés les places que queden solen ser més bé poques, com assenyalen des dels centres.

No obstant, el nou sistema introduït per Educació enguany segons el qual les últimes places s’adjudicaran “per orde d’arribada” -com consta en les instruccions publicades per la direcció general de Centres el 17 d’abril i que apliquen l’orde d’admissió que es va aprovar l’any passat (publicada en el DOCV del 30 de març del 2007)- “pot desembocar en un autèntic caos” com opinen entre el col•lectiu dels directors de Primària.

També consideren que enfront del rigor previ que estableixen els criteris d’admissió d’alumnes, segons la puntuació obtinguda per la proximitat de domicili, els germans que estudien en el centre, renda, etcètera, este sistema de donar les places al primer que arribe, encara que queden poques, “pot provocar greus injustícies i discriminacions”.600 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!