Les obres per a crear la nova biblioteca de Pego estan en marxa

Des de fa setmanes, tal com s’informa des de l’Ajuntament de Pego, es du a terme la rehabilitació de l’edifici de l’antic col·legi Cervantes per a convertir-lo en la nova biblioteca municipal. Es tracta d’una de les accions incloses dins del pla Avancem, de fet és un dels projectes més ambiciosos d’aquest, i amb ell es pretén donar solució a una de les principals demandes de la ciutadania.

La reconversió de l’edifici passa per una rehabilitació integral, “des del sòl, passant per la façana, fins a la coberta; s’està adaptant les dependències a les noves necessitats”, explica la regidora d’Urbanisme i Cultura, Laura Castellà. L’espai principal serà el que albergarà la biblioteca, “per aconseguir-ho s’està ampliant alguns dels departaments amb els quals comptava actualment l’edifici”, remarca la regidora, qui ha destacat algunes de les novetats del projecte.

La creació de la nova biblioteca municipal, amb aquesta rehabilitació, està pressupostada en 1.570.304 euros. La Diputació d’Alacant finançarà 950.000 i la resta, -620.304 euros-, els aportarà l’Ajuntament de Pego.

Laura Castellà ha remarcat que “Aquesta és una de les obres més esperades i importants pel nostre municipi» i afegeix que amb això s’aconseguirà «tindre per fi una biblioteca amb condicions, adaptada als nous temps i diferents espais per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes de Pego. A més, es deixarà més espai a la Casa de Cultura per a millorar els espais que ja cohabiten allí com el Museu i l’Arxiu i altres de nous”.
770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!