Les noves línies d’autobusos del sud de la Safor connectaran amb Pego

La Conselleria de Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei de transport de viatgers CV-114. Contracte que permet un millor aprofitament de l’actual oferta de transport de viatgers i atendrà 33 municipis situats en la zona sud de mitjançant sis línies radials: Oliva, La Font, Rugat, Villonga, El Real i Pego.


A més, es crea una nova línia transversal que permetrà connectar totes les línies radials de Gandia entre si, possibilitant la connexió de tots els municipis que no es troben en la mateixa línia radial. De la mateixa manera, la línia facilitarà la connexió dels municipis d’interior amb la de les platges, de forma que no serà necessari desplaçar-se fins a Gandia per a anar a la costa. I aquesta nova concessió fomentarà la intermodalitat amb la línia C-1 de Renfe rodalies a Gandia i amb la xarxa d’autobusos urbans de Gandia i Oliva.


Cal destacar que, com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades per l’Ajuntament de Pego, s’ha revisat els horaris de la línia Gandia-Pego per a ajustar les expedicions de les 7 i de les 14 hores.

Segons ha informat la Generalitat, la concessió comptarà amb un mínim de huit autobusos que cobriran set línies principals, amb una longitud de línia de 194 quilòmetres, la qual cosa suposa aproximadament un total de 477.000 quilòmetres anuals.

Aquestes mesures formen part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis i que, ja ho vam anunciar en el seu dia, ha inclòs també la reordenació del transport amb autobús a la Marina Alta.

Recordem, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va aprovar fa unes setmanes un el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-201 La Marina Alta, que garanteix connexions diàries amb l’hospital de Dénia, a tots els municipis de la comarca, fins i tot, als més xicotets de l’interior, com Castell de Castells, Senija o Llíber.

Així mateix, posa en valor el paper dels intercanviadors de Pego i Orba, com a municipis referents de l’entorn més rural, amb connexions amb les poblacions més xicotetes i les comarques limítrofes.

En aquest cas, l’ajuntament de Pego també va presentar al·legacions i és per això que s’ha tingut en compte el trànsit Planes-Pego amb vista a optimitzar recursos en la connexió amb Dénia. A més, en el cas de Forna, s’estableix prestació de servei en el recorregut de la ruta que connecta Planes amb Pego per La Vall de Gallinera.

1659 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!