Les festes de Pego trauen els pegolins i les pegolines al carrer

Tot i les altes temperatures del cap de setmana la resposta de la població a les diferents activitats organitzades per a celebrar les Festes del municipi ha estat molt nombrosa. Hui continuen les activitats.
Les temperatures fregant els 40 graus a les hores centrals del dia i no baixant dels 25 per la nit, no han aturat els pegolins i les pegolines alhora d’acudir a les distintes activitats programades per a celebrar les Festes de Pego 2015. El centenar de xiquets i xiquetes que divendres de matí al passeig Cervantes van participar en el II campionat 3×3 de bàsquet era un preludi de la massiva afluència de gent a la resta d’activitats que s’han succeït al llarg del cap de setmana.

Comencem ara un repàs per eixes activitats guiant-nos sobretot, com a ràdio que som, pels sons que hem anat recollint durant divendres, dissabte i diumenge. El recorregut no el començarem per ordre cronològic sinó que el farem per agrupacions. Comencem per la música, un apartat molt ric i variat este 2015 a les Festes de Pego, sobretot dissabte.

Però la primera cita era divendres, amb la nit de rock al recinte multiactivitats La Trilladora on milers de persones s’aproparen per no perdre’s les actuacions d’Arrap, Smoking Souls, els Catarres i Zoo.Dissabte de vesprada la banda de música de Pego iniciava la jornada musical amb un homenatge al centenari del naixement del mestre de Muro Francisco Esteve Pastor, programant una primera part dedicada a ell i una segona amb obres variades que abraçaven allò clàssic i també allò innovador. Centenars de pegolins i pegolines van aprofitar l’ombra dels plataners del passeig Cervantes per gaudir de la música de la banda.
Les veus de l’Orfeó de Pego ompliren d’harmonia vocal una església de l’Assumpció plena de gom a gom per no perdre’s el concert de festes. Pere Romà i Rocher, director de l’Orfeó, en acabar el concert agraïa la calidesa rebuda, «dóna molt de gust poder fer un concert i vore la resposta. Estem molts agraïts» i regalaven al públic una última peça fora de programa.
El passeig Cervantes tornava a esdevenir escenari de la vetlada musical dedicada a la música tradicional amb els pegolins Trescant que no paren de recuperar cançons arrelades a la comarca i que oferixen un joc de veus potents i clares per donar-les a conèixer. Trescant es van acompanyar a l’escenari de Freddy, component de Trilogy i de Tina Pla i Rubén Suárez.
Tancava la vetlada musical la inconfusible veu del cantaor valencià Miquel Gil que va deixar testimoni de la seua estima pel poeta Vicent Andrés Estellés del que ha musicat diversos poemes com el famós ‘La rosa de paper’.
De matinada, els Quintos prenien el recinte multiactivitats La Trilladora amb sessió de dj’s. I la nit d’ahir, amb el poliesportiu Cervantes pleníssim, es desenvolupaven les varietés. Amb una combinació ràpida del mag Jammes Garibo, el rock acrobàtic de flip flap, el tio Blas i el televisiu Jon Allende.

Repassant altres activitats, dissabte de matí el passeig Cervantes vivia un especial Terra de Pego, mercat de la Vila amb una exhibició de ball de l’alumnat d’Eva Morera organitzat per ALMA que també donava els premis del concurs de dibuix que convocat per a l’ocasió. També va donar 40 beques de material escolar valorades en 2.000€ repartides eixes beques entre les AMPA dels quatres col·legis de Pego: Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni i les i els premiats del concurs de dibuix. El nou regidor d’Educació José Merí, s’estrenava en este acte.En acabar esta activitat d’ALMA, s’iniciava el II Birratló organitzat pel Moss de Pego, enguany amb l’originalitat dels participants com a nota de destacada i és que anaven disfressats com si de Carnestoltes es tractés. Ressaltar la caixa de cervesa que no es van socarrar perquè no tocava.Al passeig Reina Sofia més de 200 persones es reunien per participar en el V Concurs de paelles d’estiu organitzat per la filada Arrapades.Diumenge de matí, el so que es va anar escoltant per tot el poble, cap allà les 12 del migdia era els dels clàxons. Cotxes, camions, tractors, grues, pales, celebraven Sant Cristòfol amb el tradicional passacarrer per Pego.Entrant en l’apartat esportiu, dos activitats destaquen sobre la resta. No obstant, no volem oblidar que diumenge de matí al pavelló es va realitzar una exhibició de gimnàstica rítmica per part del Club la Lluna.

Però dissabte de vesprada i diumenge durant quasi tota la jornada les mirades estaven dirigides a les pistes del pujol on es duia a terme el I Repte 24 hores de running organitzat pel club Dorsal 19. El club s’havia marcat com a límit córrer en eixes 24 hores, 300 quilòmetres. Una marca que finalment superaven en 7 quilòmetres. Així, a les 21h de dissabte, els 24 atletes de Dorsal 19 i les seues llebres (acompanyants en pista) havien aconseguit cobrir, en 24 hores, tot i la calor i la lesió lleu d’un dels participants, 307 quilòmetres. L’últim va ser recorregut per tots els participants. Us oferim el so i les entrevistes amb els protagonistes:Al camp de tir del camí de Sant Antoni divendres, dissabte i diumenge es duia a terme el 41 concurs de tir i arrossegament ‘Vila de Pego’, enguany de lliga. Este fet va ser notable, sobretot en el nombre de participants, 150 haques, una xifra que va superar la d’edicions anteriors com comentaven Vicent d’Astàsia i el president del Club esportiu els Carreters, Aquilino Domíguez. Així mateix, el club estava d’enhorabona perquè enguany ha incrementat el seu número de socis i hi ha un gran ambient de companyonia i col·laboració entre tots.


972 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!