Les famílies podran comunicar-se amb els pacients de COVID-19 ingressats i l’equip mèdic que els aten

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que per fi ja té dissenyat el protocol que facilitarà la comunicació dels malalts de coronavirus ingressats als hospitals amb les seues famílies en cas de que no disposen d’instruments, com els telèfons mòbils, per a comunicar-se.

Segons ha explicat la consellera, Ana Barceló, el protocol estableix dos circuits de comunicació. Un que permetrà la comunicació entre els pacients ingressats i la seua família, en cas que siguen persones dependents o no disposen d’aparells que els permeten contactar amb l’exterior. I el segon canal serà el que servirà perquè l’equip de mèdics o infermers contacten a la família per a anar donant-los informació al respecte de l’evolució del malalt.

Ana Barceló ha indicat que per a respectar la protecció de dades no s’oferirà informació a cap persona que pregunte pel malalt ingressat si no és él o la portaveu familiar. I, a més, ha destact la importància de la comunicació en la recuperació dels malalts.


Aquestes manifestacions s’han produït dins de la roda de premsa diària en que la consellera ofereix les dades actualitzades del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Hui Ana Barceló ha assenyalat que el ritme de creixement s’ha estabilitzat en els darrers quatre dies. Una dada que ho demostra és que el nombre de persones hospitalitzades hui és exactament el mateix que el d’ahir, 2.189 persones a tota la Comunitat Valenciana.


La consellera s’ha mostrat esperançada, però, ha volgut ser cauta i ha demanat a la població que continue fent l’esforç del confinament per a poder arribar com més prompte millor, al final d’aquesta crisi sanitària.

Al respecte de la xifra de contagiats, en les últimes 24 hores s’ha detectat 414 nous casos d’infecció per COVID-19 a la Comunitat Valenciana. 47 a la província de Castelló, 152 a la d’Alacant, i 215 a la de València.
De les 2.189 persones ingressades als hospitals de la Comunitat, 792 estan a la província d’Alacant, 133 d’elles a les UCI.

Ana Barceló també ha informat aquest matí del nombre de víctimes mortals que hui són 395 persones, 42 d’elles de la província de Castelló, 167 de la d’Alacant, i 186 de la de Castelló.

Quant a les residències d’ancians, segons la consellera són 80 les que tenen algun cas de coronavirus a tota la Comunitat Valenciana, 20 d’elles es troben a la província d’Alacant. Hi ha 459 residents infectats en total, i 150 treballadors. En aquest apartat, Ana Barceló ha anunciat noves mesures per a trencar la cadena de contagis a les residències, punts crítics segons la consellera, per la qual cosa, s’ha fet un protocol junt amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a aïllar a les persones contagiades amb el COVID-19 de la resta de residents
1339 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!