Les Falles de Pego s’alcen en tot el seu esplendor

Des de diumenge de vesprada els sis monuments fallers es poden contemplar en tot el seu esplendor a la plaça de la Quintana, a la Creu del c/Sant Miquel i al Pla de la Font. Este matí, el jurat ha avaluat els sis monuments fallers. Els premis es donaran a conèixer dimarts a les 20h., al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego.
El cap de setmana passat va servir perquè totes les comissions falleres hagen pogut alçar els seus monuments i encertar-hi totes les crítiques. Des de hui, es poden contemplar, tots sis, en tot el seu esplendor. Ho certificava el fet que cap a les 10.30h., els tres components del jurat avaluador, observaren amb deteniment els monuments de les tres falles de Pego.

Han començat per la falla gran de la Falla Convent.Després de repassar els elements de la falla infantil han passat a jutjar els dos monuments de la comissió de La Font.La tercera visita ha estat per a la Falla Plaça i Natzarè.Els jurats en el trasllat d’una falla a una altra han estat acompanyats pels presidents i les presidentes de les tres comissions. No obstant això, estos han realitzat les seues avaluacions en solitari, carpeta en mà. El seu veredicte el coneixerem dimarts a les 20h. El lliurament de premis es durà a terme al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego que, un any més, es tornarà a omplir de falleres i fallers nerviosos per conèixer el resultat, no només d’este premi, sinó de tota la resta que avaluen l’ofrena, el llibret i presentació. Dimarts, però, hi ha una agenda plena d’actes fallers.

• A les 11:00h. Passacarrer de Brials a càrrec de la Falla la Font.
• A les 13:00h. Globotada a la Falla la Plaça i Natzarè.
• A les 18:30h. Ofrena de flors al Santíssim Ecce-Homo.
• A les 20:00h. Lliurament de premis ales comissions falleres en el saló de plens de l’Ajuntament de Pego.
• A les 24:00h. Festa als tres casals fallers.

Esta vesprada, després d’un matí més tranquil per a reposar forces pensant en els tres dies intensos de falles que queden, les tres comissions falleres arrancaran a les 17h., cercaviles pels seus barris. A partir de la mitjanit, a les tres falles hi haurà revetla.

I dimecres, el dia de Sant Josep, dia gran de falles, una vegada ja amb els guardons repartits, les últimes hores de la festa gran de fallers i falleres, s’esgotaran fins a l’últim sospir, amb una agenda més protocol•lària fins les 23.00h., hora marcada perquè comencen a cremar els primers monuments fallers, els del tercer premi. Les flames s’aniran traslladant en ordre fins, aproximadament, la 1.30 de la matinada.

Dimecres 19 de març
• A les 11:00h. Visita a la residència Sant Joan de Déu.
• A les 12:00h. Missa a l’església en honor a Sant Josep.
• A les 12:45h. Intercanvi de llibrets entre les comissions.
• A les 13:00h. Mascletada des del balcó de l’Ajuntament de Pego.
• A les 18:00h. Processó en honor a Sant Josep.
• De 23:00h fins 01:30h. ‘Cremà’ de les falles segons l’ordre de premi rebut.
821 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!