Les falles de Pego donen per iniciades les festes josefines

Amb el pregó i la crida que va tindre lloc dissabte, des del balcó de l’Ajuntament. Enguany el pregó va córrer a càrrec d’una veu masculina, la d’Enrique Escrivà. La crida la van proclamar les sis falleres majors de Pego.
Com es habitual per estes dates, amb l’arribada del mes de març i la primavera fregant l’ambient, els fallers i les falleres comencen a trajinar més del que és habitual. La seua festa està a punt d’esclatar en tot el seu esplendor. Ho proclamava, enguany una veu masculina, la d’Enrique Escrivà. Ho feia davant el món faller i tots els pegolins i les pegolines que van voler estar presentes, dissabte de vesprada, des del balcó de l’Ajuntament de Pego. Avançava Enrique que “les comissions ompliran de música i olor a pòlvora els carrers del nostre poble”. Animava a passar pels tres casals perquè tots ells tindran les portes obertes.

Després del Pregó, la Crida prenia protagonisme, el que li concedien les sis falleres majors de les tres comissions que hi ha al poble de Pego, Falla Convent amb Tania Company Ramos (Infantil) i Mariló Ramos Bolufer qui anunciaven que “volem proclamar a la ciutadania de Pego, el millor de la nostra festa”. Aniven a “proclamar als amics i veïns que ja estan ací les festes en honor a Sant Josep”. Falla Plaça i Natzaré amb Mar Siscar Siscar (Infantil) i Maite Masanet Sendra, que van transmetre que “arriba el moment de deixar enrere l’hivern per a donar pas a la primavera i, amb ella, a les Falles”, moment per a “oblidar els cansaments i les hores de son”, l’hora de “pensar en l’alegria dels casals plens”. Encoratjaven a unir “els cors per a què esta festa que tots els fallers portem dins, isca amb força, ara més que mai”. Falla La Font amb Andrea Arbona Cardona (Infantil) i Natalia Morera Sendra que asseguraven que, “com a falleres majors volem gaudir amb tot el poble de Pego de les nostres festes josefines que, en uns dies ompliran d’alegria i bon humor el nostre poble”. I acabaven proclamant “al món sencer que ja estem falles”.532 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!