Les excursions d’un dia triomfen a Pego i Les Valls

Això fa que l’ocupació d’allotjaments turístics siga molt baixa en comparació, sobretot, a d’altres zones de la comarca com és la capital comarcal. A Pego els hotels han estat durant el pont al 35% i les cases rurals de la Gallinera només s’han ocupat en un 20%. Aquest pont del primer de maig per a molts, sobretot per als ciutadans de Madrid, no ha estat massa productiu per a Pego i Les Valls, al menys pel que fa a pernoctacions, ja que els hotels de Pego han registrat un 35% d’ocupació i les cases rurals de la Vall de Gallinera només han arribat al 20% d’aquesta, el que contrastat en l’afluència de visitants que van triar la zona per descansar i conèixer-la durant el període de Setmana Santa. D’altra banda, pel que respecta a la demanda d’informació a l’oficina de turisme durant el cap de setmana ha sigut alta, però la gent que s’aprovava fins allí demanava informació, sobretot per a fer excursions d’un dia per la nostra zona.

Fent una retrospectiva sobre el turisme que s’ha produït a la zona durant aquesta primera part del 2008, des de la Tourist Info de Pego i les Valls s’han computat els resultats obtinguts al voltant de les estadístiques de visitants que han passat per l’oficina durant els quatre primers mesos de 2008.

Des de gener han vingut a demanar informació turística sobre Pego i les Valls més de 3.000 persones, un poc més que l’any passat, pel que es pot dir que la zona continua sent d’importància turística i confirma una desestacionalització del turisme. A més, es pot notar un augment de valencians, ja que representen més de la meitat dels turistes nacionals. I en quant a turistes de fora d’Espanya, segueixen com a principals visitants els anglesos i alemanys, amb un 55% i un 35% respectivament.

Així mateix, s’ha apreciat que un dels principals mitjans per a l’obtenció d’informació turística sobre Pego i les Valls ha estat l’ús d’Internet, per aixó s’està treballant en l’elaboració de la web turística www.pegoilesvalls.es, que en un mes estarà en castellà i valencià, i està previst que per a l’estiu hi haja una versió en anglès, francès i alemany.

En quant als souvenirs, degut a la gran demanda per part dels turistes, fa un any que es van posar a la venda alguns productes turístics a l’oficina de turisme, com són postals, pòsters, bandoleres, clauers i el CD de la Visita virtual, així com samarretes del 400è aniversari de la carta pobla de Pego.

En total, a dia de hui, s’han venut pràcticament 1.000 souvenirs, repartits en 700 postals, 80 bandoleres i 60 clauers, així com 60 posters i 30 CDs. Estos dos últims s’han venut en quatre mesos, ja que són la novetat de l’any 2008.


638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!