Els comerciants de la Vall de Gallinera creen una associació per a potenciar la seua oferta turística

L’objectiu del col•lectiu és fomentar el municipi format per huit pobles preservant els paratges, la història i les tradicions La Vall de la Gallinera vol assentar-se definitivament com marca turística de muntanya i com a destí favorit dels amants de la bona gastronomia, el senderisme i les cases rurals. Esta setmana s’ha constituït l’Associació d’Empresaris Turístics i Comerciants de la Vall de Gallinera que de moment estarà formada per 35 socis. Una xifra elevada si es té en compte que el xicotet municipi de l’interior de la Marina Alta a penes compta amb 700 habitants entre els 8 nuclis urbans que conformen el municipi.

“Volem fomentar el comerç, el turisme rural i la gastronomia local a través de la defensa del paisatge i la reivindicació d’allò que ens diferencia com a destí turístic d’altres llocs”, va manifestar el president de l’acabada de crear associació, Felip Mengual. Un atractiu “basat en allò que tenim, l’entorn natural, sense festes de la bromera, disc-mòbils, teatres de l’òpera ni copes amèrica” va postil•lar l’hostaler.

La ubicació geogràfica de la vall és idònia per estar entre la Safor i la Marina Alta, amb la qual cosa arreplega el flux turístic dels nuclis de població costanera més importants i el consegüent volum de negoci que mouen ciutats com Dénia, Oliva o Gandia. La xifra de cases rurals repartides pels pobles de la Vall -fins a 25 establiments hotelers- i els 15 restaurants demostren que el municipi ja no és una terra d’agricultors, ramaders i caçadors. El turisme s’ha assentat i els actors de tal sector volen potenciar-lo amb les seues millors armes: el paisatge, la seua història i les seues tradicions.

Per a això han conformat una sèrie d’iniciatives que a poc a poc van quallant o ja estan desenvolupant-se. Una de les idees que es concretarà en els pròxims mesos és la creació d’un circuit que recorrerà tota la Vall fins a visitar els huit temples religiosos existents en els respectius pobles. “És una distància curta però interessant perquè els 8 pobles tenen el seu encant i la seua bellesa diferenciada. Es tractaria al final d’entregar una insígnia que acredite que s’ha complit el recorregut a peu” va assenyalar el representant de l’associació.

No obstant, ja funcionen altres iniciatives culturals, festives o naturals. És el cas de l’alineació solar de la Foradada o el que és el mateix el pas del sol que es produïx dos vegades a l’any a través d’un arc de pedra en la cima de la muntanya que il•lumina on antany va haver-hi un convent religiós.

L’arreplega de les cireres o les festes patronals també s’han consolidat en l’agenda d’esdeveniments que atrau visitants a esta subcomarca de muntanya. “Volem crear un pla de promoció ambiciós que vaig unir tots els ciutadans de la Vall i en el que participen activament els comerciants i empresaris” va explicar Mengual. L’associació ja ha iniciat contactes amb l’administració autonòmica i municipal.507 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!