Les Beduïnes aposten per la música en valencià per a animar el poble

Ho fan amb l’organització del Bedurock, que tindrà lloc dissabte, 14 de maig, a partir de les 22:30 hores, al Poliesportiu Municipal. Actuaran els pegolins ‘L’home de Llanda’, Aspencat, que venen des de Xaló amb nou disc sota el braç i des de València, els Orxata Sound System, també amb nou treball.
“Vam decidir canviar, les persones més joves de la filà. Vam decidir fer una cosa diferent, alternativa” a les típiques festes en discoteca per tal de juntar-se la filà abans de la Fira. A aquest factor, que ens explica Ague Sendra, li hem d’afegir un segon element, que ella mateixa explicava, que “la música en valencià és important”. La conjunció d’eixos dos principis va fer que les Beduïnes es posaren “a buscar” i gestaren el Bedurock que tindrà lloc dissabte, 14 de maig, al Poliesportiu Municipal de Pego amb un cartell de luxe: els pegolins L’home de Llanda, des de Xaló Aspencat amb el seu nou disc ‘Neixen Primaveres’ que eixia al mercat el passat dimecres 4 de maig –i que esta mateixa vesprada estaran en directe a Ràdio Pego, al programa ‘Als 4 Vents’ de 18 a 19 hores- i els valencians Orxata Sound System que també acaben de treure nou treball, ‘2.0’.

Potser sone un poc estrany que un concert amb un cartell com el del Bedurock comence a les 22:30hores, però l’explicació és senzilla i és que “a les 3:30h. s’ha de tancar el Poliesportiu”.

El Bedurock és un projecte que les Beduïnes van començar allà pel mes de novembre. Una iniciativa que les joves de la filà s’han hagut de treballar, perquè, com confesa Ague Sendra, “la filà no estava molt d’acord al principi perquè és una inversió molt gran de diners i com no els tens, els diners, […] però, a poc a poc, ensenyant-los a la gent que la música en valencià també és important, que hi ha molta gent que la seguix, i que es podrien vendre entrades, al final totes hem col•laborat i estan super, super nervioses perquè arribe el dia”.

Per a dur endavant el Bedurock, la filà Beduïnes ha fet molta feina, tot i que assegurava Ague Sendra que “si no arriba a ser per l’Ajuntament que també ens ha ajudat, que s’han portat molt bé, per Annabel Nadal, que ha estat damunt de nosaltres ajudant-nos, jo crec que no haguérem aconseguit”. Per tot eixe esforç que porta l’organitzar un concert d’aquestes característiques, la Filà Beduïnes “esperem que isca bé i que açò puga repetir-se tots els anys”.

643 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!