Les banderes de l’Ajuntament de Pego onegen a mig pal

En senyal de dol i també de respecte per les 43 víctimes mortals i les 47 ferides de l’accident de metro de València ocorregut hui fa 9 anys. Des de 2013, per acord plenari, el 3 de juliol, onegen així les banderes al consistori pegolí. La nova conjuntura, després del canvi de Consell i de la nova distribució de forces a les Corts podria fer que hui, fora l’últim 3 de juliol en què l’Ajuntament de Pego fera onejar a mig pal les seues banderes.
Hui, 3 de juliol de 2015, 9 anys després que ocorreguera l’accident de metro més greu de tot l’estat, amb 43 víctimes i 47 ferides, l’accident de metro de València, les banderes del balcó de l’Ajuntament de Pego tornen a onejar a mig pal en senyal de dol i també de respecte per les 43 víctimes mortals i les 47 ferides.
La primera vegada que van onejar les banderes a mig pal a l’Ajuntament de Pego un 3 de juliol va ser en 2013, arrel d’una moció presentada per Compromís per Pego aprovada per unanimitat.
Els nous esdeveniments indiquen que, després de 9 anys, hui serà la darrera concentració a la plaça de la Verge de València per demanar que les institucions valencianes reconeguen la seua responsabilitat i demanen perdó a les víctimes. I és que el nou Consell ja ha rebut les representants de l’Associació de Víctimes de metro 3 de juliol i ha demanat perdó per les errades. A més, hui el encara president de les Corts, Francesc Colomer, hi ha proposta com la seua “última voluntat” abans de dimitir del càrrec que la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro, Beatriz Garrote, intervinguera este divendres en el ple de les Corts, com així ha sigut. Així mateix, hui les Corts han acordat reobrir la investigació de l’accident del metro. Una iniciativa que ha estat vista amb bons ulls per PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem. Esta nova conjuntura podria fer que hui, fora l’últim 3 de juliol en què l’Ajuntament de Pego fera onejar a mig pal les seues banderes.
750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!