L’educació estatal es prepara per a una nova etapa de vaga

La Plataforma Estatal per l’Escola Pública fa una crida exprés a tota la societat a que participe activament en esta vaga per a demostrar que no està disposada a renunciar “a un futur millor del present que tenim i de l’herència que hem rebut”. La Federació Valenciana d’Estudiants convoca la no assistència col•lectiva a classe el pròxim dia 22 de Maig del 2012.
L’educació pública està convocada, demà dimarts 22 de maig, a una jornada de vaga estatal per a denunciar el RD-Llei aprovat pel Govern d’Espanya que, segons la ‘Plataforma Estatal por la Escuela Pública’ “suposa un atac sense precedents al bon sistema públic educatiu que la nostra societat democràtica ha aconseguit per a garantir la qualitat, l’equitat i la cohesió social”, ja que “desmantella tot allò públic i, amb els diners públics que se li nega a este, potencien tot allò privat per a que tot el que és de tots quede en mans d’uns pocs”. Al País Valencià estaríem parlant de la tercera jornada de parades a l’ensenyament públic, després que el passat 16 i 17 de maig ja hi hagués dos dies de vaga.

A Pego es va produir una mitjana del 25’5% de participació en els dos dies de vaga convocats pels sindicats valencians de l’ensenyament. A la Marina Alta va estar del 28%, entre les poblacions amb més incidència cal destacar Ondara, Xàbia, Dénia i Pego. Al conjunt del País Valencià la mitjana de participació dels dos dies de vaga va estar del 30%. Sent sempre més baixa la incidència el segon dia de convocatòria. Amb estes dades a la mà, el sector de l’educació s’enfronta a una nova convocatòria de vaga.

Demà dimarts, 22 de maig, hi ha vaga estatal d’educació sota el lema ‘No al desmantellament de l’escola pública. No al suïcidi social’. La gota que va fer vessar la data d’esta convocatòria, el RD-Llei aprovat pel Govern d’Espanya que contempla, segons la ‘Plataforma Estatal por la Escuela Pública’ “la retirada de fons públics per a l’adequada marxa de tots els centres educatiu públics; l’acomiadament de milers de treballadors de l’ensenyament públic; l’increment del preu de les matrícules universitàries i la disminució de les beques; l’eliminació o reducció de programes educatius que han demostrat el seu èxit en els últims anys; la retirada de finançament per als moviments que formen part de la tasca educativa; el desprestigi injust i premeditat d’allò públic”. Tot el que abocarà a no garantir la qualitat, l’equitat i la cohesió social que comporta l’educació pública.

A esta convocatòria de vaga s’ha afegit la Federació Valenciana d’Estudiants (FAAVEM). Com a entitat que representa els estudiants de la Comunitat Valenciana enfront de l’Administració, a través del Consell Escolar Autonòmic i de les Meses Sectorials d’Educació, sempre ha realitzat una lluita reivindicativa pels drets dels i les estudiants i en defensa d’una educació digna i de qualitat.

En esta ocasió, i com a conseqüència de la situació que s’està vivint arran dels retalls des del Ministeri i la Conselleria d’Educació, s’han vist obligats/des a convocar una Vaga General d’Estudiants en tota la Comunitat Valenciana “per a protestar contra al Reial Decret Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació, que incrementa greument les ràtios, reduïx dràsticament les modalitats de Batxillerat, i obliga a fer front a les baixes de professorat amb recursos del propi centre educatiu”.

A més dels motius principals, la Federació Valenciana d’Estudiants vol continuar “defensant una educació pública, laica i de qualitat, condemnar la campanya de desprestigi (que està tenint a través de distints mitjans) la participació estudiantil, reclamar un augment en la política de beques i ajudes, i rebutjar la pujada desmesurada dels preus públics de les matrícules universitàries, que carrega sobre estudiants i famílies que injustament impedirà a molts i moltes jóvens accedir als seus estudis en la universitat”.

Per tot això, la Federació Valenciana d’Estudiants convoca la no assistència col•lectiva a classe el pròxim dia 22 de maig del 2012, “sumant-nos així a les convocatòries estatals que han realitzat distintes organitzacions com la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants – CANAE en la qual estem confederats”.
524 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!