L’atur experimenta una lleugera baixada a Pego

Segons les dades del mes d’abril publicades per la Generalitat Valenciana, les xifres de l’atur a Pego han descendit lleugerament, per segon mes consecutiu. Al respecte del mes de març, la xifra ha descendit en un 0,25%, és a dir, 15 persones han trobat faena en l’últim mes. I en els últims 12 mesos l’ocupació ha pujat en un 0,54%, perquè, segons les dades oficials, són 29 menys les persones sense ocupació en el municipi. Les estadístiques reflecteixen també que el sector en què més contractacions s’estan produint és el de serveis.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha relacionat aquesta evolució amb el marc de l’economia nacional.

Així doncs, a data del 30 d’abril, són 542 els habitants de Pego que es troben en l’atur, un 8’86% de la població activa, segons les dades que publica Presidència de la Generalitat Valenciana en base a les registrades pel SEPE.

Aquesta tendència a la baixa coincideix amb la línia de descens que experimenta també la Marina Alta, on l’atur ha baixat en un 0,54%, el mateix percentatge que a Pego. Actualment, 10.131 veïns i veïnes de la comarca no tenen cap ocupació. En el mes de març n’eren 10.703, i en març del 2018 el total d’aturats a la Marina Alta era de 10.980 persones.

Tornant a les xifres de Pego, l’atur afecta principalment a les dones. El 61’07% dels aturats són dones. En el mes de març el percentatge era del 62’12%, però, tot i que en lúltim mes també ha baixat en quasi un punt, la comparació amb les dades del 2018 reflexa que l’atur entre la població activa femenina està creixent. A 31 de març del 2018 el percentatge era del 58,84%.

Sobre aquest punt, Enrique Moll comenta que s’ha de trobar les causes i establir mesures per incentivar l’ocupació entre les dones.

1984 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!