L’atur de febrer a Pego descendix en 18 persones

Continua la tendència dels últims mesos. A febrer la llista de desocupació pegolina baixa a 873 persones. Les xifres d’atur a la Marina Alta continuen creixent i al mes de febrer s’ha arribat a 17.092 persones sense feina, 134 més que al gener de 2013. CCOO_Les Marines considera que amb estes xifres, “La Marina Alta fulmina el seu rècord de desocupació”. Apunta el sindicat que el mes de febrer presenta “la major xifra del registre històric que, a més, suposa superar la barrera dels 17.000, una cosa que mai havia ocorregut”.
Febrer acaba situant la xifra de persones a l’atur a La Marina Alta en 17.092 persones, la major xifra del registre històric que, a més, suposa superar la barrera dels 17.000, una cosa que mai havia ocorregut. La desocupació continua creixent gràcies, entre altres qüestions, “a unes polítiques econòmiques que no tenen entre les seues prioritats generar ocupació”, apunten des de CCOO. Durant el mes de febrer les llistes del SERVEF han crescut en 134 persones, el que suposa, quasi, cinc ocupacions destruïdes cada dia. En l’últim any, l’augment ha sigut de 106 persones, i si fem el càlcul des de l’any 2007, la pèrdua d’ocupació se situa en els 11.505 persones. Segons el sindicat, “estes xifres deuen la seua situació, per un costat a la crisi financera i la irresponsable retirada de crèdit del mercat productiu perpetrada per les entitats financeres, i per un altre a les polítiques de retallades socials i de morositat administrativa que està fent que la ciutadania pague els plats trencats d’una crisi de què són víctimes, no responsables”.

Durant els anys de crisi, la Marina Alta hi ha triplicat el nombre de persones en situació de desocupació registrada. Per sectors, serveis i sense ocupació anterior (+62) són els que acumulen la major part de l’augment de la desocupació, que només s’ha reduït en construcció (-13). Esta evolució ens indica, “una vegada més,[segons CCOO] que no s’està treballant en la direcció de canviar el patró productiu comarcal, obsessivament centrat en serveis. S’estan perdent molts anys per a impulsar noves activitats econòmiques en la zona, sostenibles i intensives en ocupació, que permeten enfortir la indústria tradicional, l’energia verda, la rehabilitació urbana i paisatgística així com desestacionalitzar la indústria turística”.

Per localitats, Dénia (+94), Ondara (+34) i Xàbia (+47) marquen una pauta alcista només trencada de forma quasi “insignificant” a Calp (- 29), Pego (- 18) o Gata (-14), entre altres. Per sexes, les dones continuen perdent a major ritme que els hòmens, este febrer quasi el 60% de la nou desocupació ha sigut de dones. La contractació seguix estancada en la temporalitat i la precarietat “més perillosa”. A penes el 10’4% dels contractes han sigut fixos en un mes en què s’ha donat un lleuger augment de contractes respecte a gener, encara que la contractació indefinida ha caigut respecte al mateix mes. CCOO recorda que “més contractes, encara que temporals, en els temps d’augment de la desocupació signifiquen més precarietat i durada més curta dels contractes.”

Per a denunciar esta situació i proposar alternatives, dissabte passat 9 de febrer es va organitzar una concentració a Ondara impulsada, entre altres entitats, pel sindicat CCOO_Les Marines, i a la que van assistir més d’un centenar de persones preocupades per les altes xifra de desocupació, el deteriorament social i dels serveis públics conseqüència de les polítiques irresponsables dels governs central i autonòmic i en defensa d’una democràcia social. Una concentració que va ser un bon instrument per a unir les demandes col·lectives i dirigir-la a uns governants completament aliens a l’interés popular, apunten des del sindicat.
624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!