L’associació de veïns de les Deveses exigeix la regeneració de la platja

El deteriorament ha estat notable després del darrer temporal. A més, aquesta associació denuncia que el ministeri no haja realitzat l’arreplega de 600.000 m3 d’arena que havia promès. Van anunciar que esgotaran totes les vies possibles per a paralitzar el projecte de la dessalinitzadora. L’associació de veïns de les Deveses i el PP es van reunir ahir a l’Ajuntament de Dénia per a oferir una roda de premsa en què van anunciar que esgotaran totes les vies possibles per a paralitzar el projecte de la dessalinitzadora que impulsa el Ministeri de Medi Ambient junt a la zona del riu Racons. Però, a més, els veïns del litoral nord de Dénia van aprofitar l’ocasió per a denunciar l’abandó que pateixen per part de l’alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, i la direcció general de Costes, que encapçala Vicente Martínez. De fet, els afectats asseguren que des del ministeri no s’ha dut a terme la regeneració total de la zona dels Deveses i l’Almadrava i «el mar torna a colpejar les cases de primera línia». Vicente Moncho, membre de l’associació, va apuntar ahir que dels 600.000 m3 d’arena promesos per a executar la regeneració «no s’ha tirat res». No obstant, recorden que en l’Almadrava «es va decidir tirar arena d’obra i els banyistes no acudeixen a la platja al resultar molest i es desplacen fins a la Deveses».

A més, els veïns reconeixen que «ho tenim difícil» perquè ara «Martínez -director general de Costes- està enfadat amb nosaltres i ens vol castigar», va apuntar ahir la presidenta de l’associació de veïns dels Deveses, Carmen Frases. No obstant, «exigim que el projecte s’execute en la seua totalitat» perquè els temporals no afecten les propietats.

Vicente Moncho va recordar ahir totes les iniciatives dutes a terme pel col•lectiu veïnal per a aconseguir el vist-i-plau de Costes. «Vam oferir l’arena dels patis, fins a 400.000 m3 que se cedien a 7 pessetes el metre cúbic però Costes preferia arena d’obra per 27 pessetes», va assegurar ahir Vicente Moncho. Així mateix, «eixa arena dels patis es porta a altres platges perquè se’ns vol castigar», va afirmar ahir el membre de l’associació.

L’associació de veïns dels Deveses també estan en peu de guerra des que el ministeri anunciara la construcció de la dessalinitzadora junt amb el riu Racons. Els residents consideren que els Deveses és una zona saturada per infrastructures, ja que «en menys de 400 metres està la potabilitzadora, la depuradora i en un futur pròxim l’estació de gas i la dessalinitzadora si finalment s’ubica allí». Els veïns demanen a l’alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, que atenga les seues reivindicacions i exigeixen que el ministeri desistisca en la seua intenció de construir en la zona la dessalinitzadora perquè «és una de les principals entrades a la ciutat a més d’una zona turística i no de serveis».

De fet, Frases va titllar ahir de «falta de previsió del govern» el fet de «no trobar uns terrenys adequats per a esta infrastructura com pot ser el polígon industrial».


667 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!