L’Associació de Diabètics de Pego i comarca contribuïx a divulgar tot allò que va associat a la malaltia per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis

Tot i que hui és el dia mundial de la diabetis, a Pego, les activitats per commemorar el dia es van celebrar dissabte. L’Associació de Diabètics de Pego i comarca van programar dos xerrades amb gran èxit de públic, un dinar i una concentració per sensibilitzar la població al voltant d’esta malaltia que afecta a 32 milions de persones a la UE. Durant el cap de setmana la façana de l’Ajuntament de Pego s’ha tenyit de blau, el color de la lluita contra la diabetis.

p1290340Hui de celebra el dia mundial de la Diabetis i la Federació Internacional de Diabetis (FID) llança en 2016 la campanya ‘Compte amb la diabetis’ per a promocionar dos missatges clau: Que la detecció de la diabetis tipus 2 és important per a modificar el seu curs i reduir el risc de complicacions i que la detecció de les complicacions de la diabetis és una part essencial del control de la diabetis tipus 1 i 2.

La FID estima que en el món hi ha fins a 193 milions de persones, o prop de la meitat de totes les persones adultes que vivien amb diabetis en 2015, que desconeixen que tenen la malaltia. Molts d’estos casos són de diabetis tipus 2.

p1290355A Pego, l’Associació de Diabètics de Pego i comarca avançava la celebració a dissabte, i la seua vicepresidenta, Rosa Carmen Pérez explicava la commemoració del dia mundial de la Diabetis «es va encetar el 1991 com a resposta a l’alarmant augment de casos en el món. Té com a objectiu donar a conèixer les causes, els símptomes, els tractaments i les complicacions associades a la diabetis». Amb tots els actes que van realitzar durant la jornada de dissabte, l’associació pegolina va voler «contribuir a eixe objectiu», el de sensibilitzar la població al voltant de la malaltia.

p1290350 p1290351Agraïa Rosa Carmen Pérez a l’Orfeó de Pego la seua actuació per contribuir amb les seues veus a elevar un cant a la vida. Ho van fer baix dels porxes de l’Ajuntament de Pego que tenia la façana il·luminada amb el color blau, símbol de la lluita contra la diabetis.

La vicepresidenta de l’Associació de Diabètics de Pego i comarca també manifestava que estaven «molt contents» per la resposta de la gent a totes i cadascuna de les activitats que havien programat per a dissabte, les dos xerrades del matí amb la doctora Pedro i la infermera Codina, el dinar de germanor i l’última activitat de la jornada, la concentració a la plaça de l’Ajuntament.

1759 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!