L’Associació de Diabètics de Pego i Comarca aborda els aspectes legals en la diabetis tipus II

És una de les activitats mensuals d’aquesta associació que intenta profunditzar en els diversos aspectes que envolten la diabetis, siga de tipus I o de tipus II. La xerrada serà impartida per l’educadora Amparo Sanchis aquesta vesprada a les 19.00 hores a la seu de l’associació al carrer Llavador, 5.
L’Associació de Diabètics de Pego i Comarca va encetar l’any passat, abans d’acabar-se el curs, en una de les xerrades mensuals que organitza, el tema dels aspectes legals de la diabetis, una qüestió que desperta interès entre els seus socis i sòcies. Els aspectes legals de la diabetis ja tractats per Amparo Sanchis, educadora de l’Associació, han abordat temes com “l’escolarització de xiquets i xiquetes diabètics o la contracció d’una assegurança privada o de conducció”, ja que segons Sanchis, “tindre una malaltia crònica […] suposa o pot suposar que els criteris no siguen els mateixos que per a una persona que no declara que té una malaltia crònica”.

Per demanda popular, l’Associació de Diabètics de Pego i Comarca, aborda hui més aspectes legals en la diabetis, més concretament aquells que tenen a veure amb la diabetis tipus II. Amparo Sanchis, que serà de nou l’encarregada de donar aquesta xerrada, tractarà “les declaracions d’incapacitat o de discapacitat i minusvalia”, un tema que assegura l’educadora de l’Associació “dóna molt de si”.

Comentava Amparo Sanchis que en general “la legislació va per darrere de la vida i per tant la diabetis ara té un tractament que no tenia fa 20 anys, però la legislació varia d’una manera més lenta, per tant ara es donen unes situacions un tant paradògiques”. Un exemple seria el de la conducció, que en principi la legislació priva a les persones amb diabetis de fer-ho, tot i que amb els tractaments actuals es pot realitzar una conducció segura.

La xerrada ‘Aspectes legals de la diabetis tipus II’ es realitza aquesta vesprada, a les 7, al local de l’Associació de Diabètics de Pego i Comarca, al carrer Llavador nº5.

613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!