CCOO facilita autobusos gratuïts per acudir a la manifestació per a protestar per la proposta del Govern d’augmentar l’edat de jubilació

L’objectiu és facilitar el trasllat de la ciutadania de la comarca a la manifestació del proper dimarts, 23 de febrer a Alacant. Les persones interessades a utilitzar els autobusos gratuïts contractats per CCOO poden reservar la seua plaça acudint a la seu del sindicat a Dénia o telefonant al 965780172.
Les centrals sindicals majoritàries al País Valencià eixiran al carrer per primera vegada contra el Govern central, el proper dimarts, 23 de febrer, per a protestar contra les seues últimes propostes de reforma de la Seguretat Social, sobretot davant del projecte d’incrementar l’edat de jubilació fins als 67 anys. Per als secretaris generals de UGT i CC OO-PV, Conrado Hernández i Paco Molina, respectivament, “crispar no pareix la millor manera de començar una negociació per la concertació social, sinó més bé un error i una improvisació” de conseqüències “nefastes” per als interessos dels treballadors i treballadores.

Tres són les manifestacions convocades pels sindicats per al dia 23 de febrer, a València, Castelló i Alacant sota el lema “En defensa d’un sistema públic de pensions. No als retalls”. Aquestes manifestacions, però, no només es produiran al País Valencià, sinó que es repetiran en les principals poblacions espanyoles. De fet, el mateix 23 de febrer, Madrid i Barcelona també estan criades a mobilitzar-se. Els dirigents sindicals, que atribueixen els plans de l’Executiu de Zapatero a “pressions dels moviments financers i especulatius” dels mercats econòmics, recodaven que en els últims exercicis ja s’ha aconseguit elevar l’edat de jubilació efectiva des dels 62,5 fins als 63,5 anys, situant-se Espanya en 2n lloc dins del rànquing europeu.

Mentres el Govern central considera raonable i justificable allargar la vida laboral, a més de retallar la despesa del sistema de la Seguretat Social donat l’imparable envelliment de la població espanyola, Hernández i Molina coincideixen al reclamar, tal com ocorre en altres països de la UE, que “tampoc passaria res” si els Pressupostos Generals de l’Estat financen les pensions. Fins ara, eixes arques, encara amb superàvit, se sostenen a través de cotitzacions d’empresaris i treballadors.

D’altra banda, també s’ha de tenir en comptes que a l’Estat Espanyol hi ha més de 4 milions de persones a l’atur, la major part d’elles joves. Fet que es contradeix amb la proposta llançada pel Govern Central d’augmentar l’edat de jubilació perquè la societat espanyola s’envelleix. I és que, sent un fet que Espanya –i tota Europa- s’envelleix, el cert és que el mercat laboral actual no és capaç d’absorbir tota la mà d’obra disponible. I és potser, el primer problema que s’hauria de resoldre, abans d’allargar la vida laboral quan no hi ha prou feina per tots i totes.

Davant les mobilitzacions previstes per al dimarts que ve, CCOO ha contractat autobusos que seran gratuïts per a facilitar el trasllat de la ciutadania de la comarca a la manifestació d’Alacant. Les persones interessades poden reservar la seua plaça acudint a la seu del sindicat de Dénia o poden telefonar al 965780172.

Les manifestacions de dimarts que ve posen de relleu que es creu “innecessari” que el govern propose “retallar les pensions i allargar l’edat de jubilació als 67 anys”. Que és “injustificat” perquè “el sistema de pensions té superàvit i un fons de reserva que supera els 60.000 milions d’euros”. És per això que CCOO proposa “millorar sense retallades”, “lluitant contra el frau a la Seguretat Social i augmentant els ingressos”, “incorporant en el règim general a les persones empleades de llar i a les del sector agrari”, “complementant les pensions que no arriben al mínim a través dels pressupostos generals”, “combatent l’atur”, “reduint la contractació temporal” i “pujant els salaris més baixos”.
709 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!