L’Assemblea Oberta de Pego neteja l’antic institut de Pego

A més, en la reunió amb representants d’altres associacions, l’alcalde i la regidora de Cultura, s’arranca la data per a la reunió que encertarà la redacció de l’ordenança que reflectisca la futura gestió de l’edifici. Esta reunió, oberta a totes les associacions del municipi, es durà terme el dijous 16 d’octubre, a les 19h., al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego.
Dissabte de matí un nombrós grup de persones, una quarantena, membres de l’Assemblea Oberta de Pego, van dur a terme la jornada de neteja de l’antic institut convocada per dita Assemblea setmanes enrere. No va ser poc el que es van trobar en el primer edifici de l’antic centre educatiu de secundària. La dimensió de l’actual institut és més reduïda, el que va obligar a la direcció a haver de deixar, a l’edifici del Passeig Cervantes, part del seu material.
Unes tres hores van estar classificant, destriant i emmagatzemant material, granant, i arreglant l’interior de l’edifici, així com tallant males herbes i podant arbres a l’exterior eixa quarantena de persones interessades en què, l’antic institut, no es degrade més i vaja prenent forma per a la seua futura reutilització.A les 12h., es va dur a terme una reunió a la que, a més de l’Assemblea Oberta de Pego, qui convocava, van acudir representants del Centre Excursionista, la Junta Central de Moros i Cristians, l’Assemblea de Pego (presents a la neteja) i altres com l’associació de futbol sala i ALMA. També hi van assistir a la reunió l’alcalde de Pego, Enrique Moll i la regidora de Cultura, Alicia Siscar.

Després de quedar patent la dificultat que pot suposar posar en marxa un reglament de funcionament del primer edifici de l’antic institut, es va donar un altre pas endavant (a més de la jornada de neteja) perquè la reobertura del centre siga un fet. Es va concretar un dia de reunió per començar a redactar l’ordenança de gestió, dijous 16 d’octubre, a les 19h., al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego. Esta convocatòria es fa extensible a totes les associacions del poble.
En acabar eixa reunió preguntàvem a alguns portaveus de l’Assemblea Oberta de Pego en quin punt es troba el procés de negociació. Comentaven que “encara hem de negociar amb l’Ajuntament, veure les necessitats que presenten la resta d’associacions i després intentarem construir un projecte conjunt on es treballe col•lectivament”.

Un altre dels portaveu confirmava que un dels grups de treball de l’Assemblea Oberta de Pego ja està treballant “uns models de gestió basant-se en altres espais que s’adapten al projecte de l’institut vell”. Ara es tracta de confrontar “el model de gestió que presente l’Ajuntament, el nostre i altres que es puguen plantejar per part d’altres associacions. Fer una taula de negociació amb l’Ajuntament i negociar unes bases”.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, destacava en primer lloc “l’ocupació institucional” que es va dur a terme dissabte de matí, “d’unes instal•lacions que creiem que són nostres i que tenim tot el dret d’usar perquè el poble no les perda”. En segon lloc, afirmava que el pas a seguir és la constitució d’un “pla de participació ciutadana on s’escolte a les diferents associacions, entre elles a l’Assemblea, en les propostes que puguen fer i, amb els tècnics municipals, fer unes normes d’ús d’un espai com este”.

La regidora de Cultura convocava “a totes les associacions que estiguen interessades en participar en este projecte que es posen en contacte amb l’Ajuntament de Pego per a muntar el Pla de participació ciutadana”.
699 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!