L’artista xabienc Tomás Sivera Vallés guanya el 43 Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego

«Muro fronterizo» és el títol de l’obra amb la qual l’artista Tomás Sivera Vallés, de Xàbia, ha guanyat la quaranta-tres edició del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego. Un quadre que té caràcter reivindicatiu i parla sobre els refugiats, tal com ens ha explicat.


El jurat qualificador es va reunir ahir a la Casa de Cultura i va deliberar al llarg de tot el mati. El van formar Roman de la Calle, crític, d’art; els artistes plàstics Joan Castejón i Paco López; i Antonio Barroso, artista i el director de la Bienal de les Arts de València; sota la presidència de la regidora de Cultura, Laura Castellà. I com a secretària intervingué Marisol Cendra Vicenç.


D’acord amb les bases de la convocatòria del Certamen i desprès d’examinar les obres presentades, al voltant de les dos de la vesprada, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, telefonava al guanyador per tal d’informar-li de la resolució del jurat, que li atorgà el premi per un quadre abstracte amb què l’artista de Xàbia va sorprendre al tribunal «per fer servir un llenguatge nou, i per fer palesa una evolució molt positiva en la seua trajectòria».

Els components del tribunal van assenyalat que han seguit l’evolució del pintor al llarg de la seua participació en el Certamen, en el qual havia aconseguit ja dos mencions especials, en els anys 2017 i 18. I és per això que els va sorprendre la proposta que havia plantejat per a enguany. De fet, Joan Castejón manifestà que a l’hora d’atorgar-li el premi es va tindre molt en compte que Tomás Sivera havia utilitzat una nova forma d’expressar-se en un quadre que «reflexa una evolució molt positiva». Per la seua banda, la regidora de Cultura i presidenta del jurat, destacà, com a fet important que el premi haja sigut per a un artista de la comarca.

Sivera ha comentat que ha participat en aquest concurs nacional unes vint vegades, des de les primeres edicions, fins enguany. Està molt satisfet d’haver aconseguit finalment el premi perquè considera el Certamen un dels més importants que se celebren ara per ara. I, més que per la recompensa econòmica, es sent feliç perquè la seua obra romandrà exposada de cara al futur.

A les portes del primer premi, com a finalistes, la primera de les mencions honorífiques ha estat per a l’obra «Black boat», de Daniel García Moragues, i la segona menció per al quadre «Jedem das seine», de Miguel Borrego Talavera.


El premi de 3.000 euros per al guanyador serà lliurat el dia set de juny, a les huit de la vesprada, en l’acte públic d’inauguració de l’exposició de les obres seleccionades i la premiada.1821 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!