L’anticicló es retira i dóna pas a pluges i neu

Les altes pressions se situaran sobre Anglaterra i deixaran pas a les borrasques atlàntiques. Així, tot i que hui divendres encara hi haurà rastre d’altes pressions, estes s’’aniran retirant lentament, donant pas a una circulació de vents de component est que coincidirà amb l’arribada d’un tàlveg d’aire fred que se situarà en altura sobre el nord-est d’Espanya i el País Valencià. Tots els models meteorològics indiquen un canvi profund en les condicions atmosfèriques que en el cas del País Valencià pot desembocar a partir del diumenge en un descens acusat de les temperatures, pluja i inclòs neu a partir dels 700 metres, segons la lectura realitzada per l’Agència Estatal de Meteorologia.

L’anticicló que durant diversos dies ha bloquejat l’arribada dels núvols a la Comunitat Valenciana i a la major part d’Espanya va començar ahir una lenta retirada cap al nord de les Illes Britàniques, on podria romandre més o menys estacionari durant la setmana que ve.

Tot i que hui divendres encara hi haurà rastre d’altes pressions, estes s’aniran retirant lentament, donant pas a una circulació de vents de component est que coincidirà amb l’arribada d’un tàlveg d’aire fred que se situarà en altura sobre el nord-est d’Espanya i el País Valencià.

Este esquema portarà un descens notable de les temperatures i precipitacions, especialment a partir del diumenge, que és quan l’Aemet preveu cels molt ennuvolats amb precipitacions moderades que podrien anar acompanyades de tempestes i amb neu descendint fins a la cota 700 en el nord i 1.000 en el sud mentres que el dilluns la cota pujarà 800 metres en el nord.
518 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!