El Taller d’Ocupació Marina Alta Accessible II acaba amb més de 600 barreres arquitectòniques en tota la comarca

El Taller va començar el 9 de desembre de 2008 i ha tingut una durada de 12 mesos. El taller ha tingut dos especialitats, obra i pintura, i han participat 35 alumnes-treballadors. L’objecte d’actuació d’este taller ha estat continuar amb la supressió de barreres arquitectòniques en distintes localitats de la Marina Alta, entre elles Pego. La segona edició del Taller d’Ocupació Marina Alta Accessible organitzat pel Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) finalitzalitzava a principis d’aquesta setmana després d’un any de formació en dos especialitats, obra i pintura, de 35 alumnes-treballadors. La Marina Alta Accessible II es un programa d’ocupació i formació per a la inserció en el mercat laboral dels seus participants, a través de la professionalització i l’adquisició d’experiència en activitats d’interès públic i social, com explicava la directora del taller, Lola Bolufer.


L’objecte d’actuació d’este taller, després de l’èxit del primer i de comprovar la necessitat de la seua continuïtat, ha estat la supressió de barreres arquitectòniques en distintes localitats de la Marina Alta. Per a això s’han invertit 726.483 euros a través d’una sèrie de subvencions concedides per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i pel Fons Social Europeu. La directora del taller en la clausura d’aquest va comentar que en aquest any s’han eliminat més de 600 barreres en distints municipis d’actuació com han sigut Dénia, Benissa, Teulada, Ondara, Pedreguer, Xàbia, Pego, Calp, El Verger i Gata de Gorgos.

La regidora de Creama a Pego, la socialista Pepa Sendra, destacava quan es van acabar els treballs d’eliminació de barreres arquitectòniques a Pego que “una de les coses més important per a mi és que -l’alumnat del Taller Ocupacional- ha estat treballant molt a gust i, a més, algunes persones ja tenen vistos llocs de feina després del títol que obtindran”. És per aquesta mateixa raó que Sendra afirmava que per a ella “no és només el que han estat fent per Pego, que han sigut de gran ajuda, sobretot en moments que els ajuntaments estem tots en molt pocs diners, sinó que també que tota aquesta gent tindrà una inserció laboral tot i el difícil que està el tema perquè molts d’ells ja havien rebut propostes de feina futura”.654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!