L’alumnat de l’IES Enric Valor reivindica la retirada de la LOMCE

Dos dies de vaga per demanar de nou la derogació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) perquè, denuncien els i les alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius que, «per la falta de govern no hi ha canvis» en matèria educativa.
El passat 3 de març els i les alumnes de l’IES Enric Valor de Pego feien vaga. En aquell moment l’accent estava en la petició de la retirada del 3+2, que implica el canvi en els estudis universitaris. Es passa d’estudiar 4 anys de grau i un any de màster a estudiar tres anys de grau i dos anys de màster. Este canvi implicaria, si no canvien les taxes universitàries, un encariment dels estudis superiors, ja que els crèdits de màster són més elevats que els de grau per l’especialització que suposen.
En el mes d’abril, la vaga d’estudiants ha estat de 48 hores, es produïa dimecres 13 i dijous 14 d’abril. La portaveu de l’estudiantat pegolí, Belen explicava a Ràdio Pego que en esta ocasió el que demanen és la derogació o, almenys la paralització de la LOMCE. Ho fan arrel de l’inici del tràmit parlamentari per a paralitzar la implantació de la LOMCE que va ser aprovat el passat 5 d’abril al Congrés dels Diputats.
Eixe dia el Ple del Congrés dels Diputats prenia en consideració la proposición de llei del PSOE per a paralitzar el calendari d’implantació de la LOMCE, amb els 186 vots a favor de socialistes, Podem, Compromís, ERC, Democràcia i Llibertat, PNB, Esquerra Unida, EH Bildu. Votaven en contra PP i Fòrum d’Astúries, i s’abstenia Coalició Canària, UPN i Ciudadanos.
Una vegada admesa a tràmit la proposició de llei, caldrà obrir un termini de presentació d’esmenes tant de totalitat, que han d’incloure un text alternatiu, com a l’articulat. Eixe termini és susceptible de prorrogar-se a instàncies dels grups i per acord de la Mesa de la Cambra, on PP i Ciudadanos tenen majoria absoluta.

Després, el text i les esmenes hauran de discutir-se en ponència, comissió i novament en el Ple del Congrés abans d’enviar la llei al Senat, on es començarà novament el procés, i on el PP té una folgada majoria absoluta. Tot això si no es dissolen les Corts el 3 de maig, i si no cal repetir eleccions, perquè en eixe cas la reforma quedaria sense tramitar-se.
Este llarg procés, pendent d’eixes possibles eleccions per a finals de juny, fa que la LOMCE continue en marxa i que per tant estiga en el calendari escolar la implantació de la revàlida, com explicava la portaveu de l’estudiantat pegolí. Així mateix, continuen els problemes de massificació a les aules, les taxes desmesurades per a cursar una carrera universitària i les retallades. Per tot això els i les alumnes de Pego esta setmana han secundat dos dies de vaga. Demanen la derogació o, almenys la paralització, de la LOMCE i critiquen i lamenten que la falta de govern provoca que «no hi haja canvis» en el sistema educatiu.806 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!