L’Alcalde de Pego demana als seus homòlegs de Dénia i Oliva que, abans de reprendre el projecte del pont del Riuet, milloren el camí Vell de Dénia i el pont del Tonyinero

Enrique Moll convida a Grimalt i González a «adequar el que tenen i no a pensar en macroprojectes». I és que des de fa dècades els veïns de Pego que estiuen en un i altre terme demanen, entre d’altres, la neteja de les séquies que produïxen mosquits i insalubritat general. Ho feia després que l’alcalde de Dénia i Oliva es reunien dilluns passat i anunciaren reivindicar, a les Diputacions de València i Alacant, l’execució del projecte que faria transitable el pont del riu Molinell.
Dimarts eixia publicada a tots els diaris comarcals la reunió que dilluns van mantenir els alcaldes de Dénia i Oliva, Vicent Grimalt (PSPV) i David González (Compromís). La notícia que ressaltaven els mitjans era el pacte al que havien arribat tots dos batles per reprendre la reivindicació d’impulsar el projecte que transformaria en transitable per a vehicles el pont del Riuet. Un pont que actualment és només per a vianants. Així, acordaven també començar els treballs conjunts per a exigir-li eixe pont a les diputacions d’Alacant i València.


Foto de La Marina Plaza


La reunió es va dur a terme a l’Ajuntament de Dénia i va ser el primer pas per a intentar que es faça realitat eixa unió viària que fa quasi dos dècades que es ve demandant. L’objectiu és que les dos diputacions (titulars de la carretera a l’un i l’altre costat del riu Molinell) es comprometen en l’execució i finançament del projecte.

Ràdio Pego preguntava la posició de l’alcalde de Pego al voltant de la proposta presentada pels seus homòlegs de Dénia i Oliva. Enrique Moll no es mostrava partidari de la reivindicació que volen encetar Grimalt i González perquè —a falta de comprovar el projecte— recordava Moll que, el projecte inicial contemplava l’afectació de moltes propietats de pegolins i pegolines, sobretot en el terme d’Oliva.

D’altra banda, criticava que els alcaldes de Dénia i Oliva «estiguen calfant-se el cap en la carretera de les Marines, en arreglar [el pont del Riuet], quan el camí Vell de Dénia està per arreglar, quan l’accés a Santa Anna pel Tonyinero té un pont que està a punt de caure», el que el duia a preguntar-se «per què no mantenen els accessos que ja tenen fets o els amplien?». Criticava, per tant l’alcalde de Pego, que es torne «als projectes faraònics» perquè «no em pareix una solució fer ese tipus de carretera […] a no ser que es faça un canvi de traçat i s’empalme amb el camí Vell de Dénia, que em pareixeria bé».

Contrastava, però, este projecte de connexió amb les condicions en que es troben els accessos a les dos platges en les que estiuen veïns i veïnes de Pego, «els accessos a la platja de Santa Anna pel Tonyinero, on estan tots els caminals plens de clots, per on passa molta gent; la séquia que va des de l’entrada del càmping Sant Fernando fins al càmping Rio Mar, una séquia bruta, que produïx mosquits, la neteja de la qual és una reivindicació històrica dels veïns». Una realitat que feia afirmar a l’alcalde de Pego, Enrique Moll que, «el més normal és que els dos ajuntaments [el d’Oliva i el de Dénia] es dedicaren a adequar el que tenen i no pensar en macroprojectes».

842 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!