L’Ajuntament regularà l’ús dels patinets elèctrics

En primer lloc s’aprovà fer una ordenança que regule la realització de rases als carrers del municipi, iniciativa plantejada des de l’equip de govern i que tots els partits van veure amb bons ulls perquè per ara no hi ha cap normativa al respecte. El punt va ser aprovat amb els vots a favor dels Socialistes, Ciutadans de Pego i Compromís, i l’abstenció de Populars Pego i Ciudadanos.

També es va acordar que l’ajuntament modifique les ordenances dels espais públics per tal de crear una normativa que regule l’ús dels vehicles de mobilitat personal, com són els patinets, bicicletes i monocicles. Una moció presentada per Ciudadanos.


La regidora de Trànsit, Alicia Siscar, intervingué en aquest punt per a aclarir que l’Ajuntament estava a l’espera de que s’aprovara una normativa a nivell estatal i europeu, marc en el qual s’han de desenvolupar les ordenances municipals. Aquest marc ha arribat perquè el 10 de novembre es va publicar el Reial Decret de la DGT, que entrarà en vigor el dia 2 de gener de 2021.


Així, doncs, l’equip de govern defensà que ja ha començat a treballar en aquesta regulació que demanava Ciudadanos, és per això que els socialistes, Ciutadans de Pego i també Populars Pego es van abstindre, i la moció va eixir endavant per majoria simple, amb els vots a favor de Ciudadanos i Compromís. Aquesta última formació va incidir en la necessitat de regular aquestos vehicles de mobilitat personal, per veu del seu regidor Víctor Climent, qui recordà que Compromís ja plantejà aquesta qüestió durant el debat sobre el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. I afegí que el seu grup ha consultat el Reial Decret i troba a faltar en ell algunes coses que hauria de regular l’Ajuntament de Pego.

DE PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL A CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL

En matèria d’organització municipal, també es va aprovar en aquest plenari sol·licitar a l’IVAJ fer canvi administratiu per a convertir el Punt d’Informació Juvenil de Pego en Centre d’Informació Juvenil. Els motius d’aquesta modificació els va explicar el regidor de Joventut, Raül Tamarit.


En resum, es va referir a que la condició de Centre d’Informació facilita que s’aconseguisquen més ajudes i subvencions i permet ampliar l’horari d’atenció als joves per part de la tècnic que hi ha contractada mitjançant una subvenció. El regidor anuncià, a més, la seua intenció de traslladar Infojove al que era la cantina de l’antic institut i ampliar la plantilla de personal amb un administratiu o administrativa.
Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

I, per últim, la corporació municipal va acordar fer una modificació en la plantilla de personal per tal d’amortitzar una plaça de jardiner i crear una altra d’agent de funcions múltiples, segons la regidora Alicia Siscar, necessària per a desenvolupar tasques del dia a dia.

En aquest punt, Simón Ortolà, per part de Ciudadanos, va parlar de que la pantila de l’Ajuntament de Pego necessita una reestructuració.


Per part de Compromís, Conxa del Ruste també considera necessària la reorganització i recordà que hi ha en marxa des de fa temps l’elaboració d’una RPT, Relació de llocs de treball.


L’alcalde, Enrique Moll es mostrà d’acord amb aquestes afirmacions i assenyalà que el camí de la reordenació ja s’ha iniciat.


La modificació de la plantilla va ser aprovada, finalment, amb els vots a favor del Pspv-psoe, ciutadans de Pego Independents i Compromís. Populars Pego i Ciudadanos es van abstindre.
1108 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!