L’Ajuntament recuperarà l’antic rellotge del campanar de l’Assumpció

L’Ajuntament de Pego vol recuperar un tros d’història del municipi. Es tracta d’un antic rellotge del campanar de l’església de l’Assumpció de La nostra Senyora que porta anys en desús i desmuntat en diferents peces en la mateixa torre del temple eclesiàstic.

Segons s’indica des de l’Arxiu Municipal, esta peça històrica podria tractar-se del rellotge que l’Ajuntament de Pego va adquirir l’any 1866 per a donar el servici de les hores en el municipi. El consistori va comprar esta peça a Vicent Garcia, rellotger d’Alcoi. Pel que sembla, en un primer moment este rellotge no funcionava però després d’unes remodelacions realitzades l’any 1867 es va aconseguir que funcionara. Esta maquinària porta anys desmuntada a l’interior de la torre.

Els treballs de restauració seran duts a terme per una empresa especialitzada de Massanassa (València). Es desmuntarà les peces del rellotge mecànic i es baixarà del campanar per a traslladar-lo al taller el seu taller de restauració. Una vegada allí es netejarà i desgreixarà totes les peces. Està previst que també es polisca totes les parts del rellotge “amb pues de llautó que no el deterioren”, indiquen. Posteriorment s’aplicarà a totes les peces pintura de bancada. Una vegada finalitzats estos treballs, el rellotge serà traslladat de nou a la torre del campanar on es muntarà i s’introduirà en una urna de metacrilat, que es construirà a propòsit, per a la seua protecció.

El pressupost de tot este procés de restauració ascendix a 3.146 euros, import que finançarà íntegrament el consistori pegolí.”Tant per la seua antiguitat com pel seu valor patrimonial, hem de recuperar este rellotge”, apunta la regidora de Patrimoni Històric, Laura Castellà, qui a més indica que s’està estudiant les possibilitats de poder exposar esta maquinària perquè tots els veïns i veïnes, així com visitants, puguen conéixer este tros de la història del nostre poble”.
193 Visites
Hola!!