L’ajuntament ha caducat la condició d’agent urbanitzador de la mercantil Inversiones Patrimoniales La Marina S.L. en el PAI Pego Golf

Aquest matí a les 8 s’ha celebrat una sessió plenària extraordinària, per via telemàtica, convocada a instàncies d’una moció de la regidoria d’Urbanisme en què es proposava resoldre el contracte amb l’empresa que anava a executar el PAI, arran del dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, que el passat dia 4 de novembre va resoldre la consulta al respecte realitzada per l’Ajuntament de Pego. En el seu dictamen, el Consell indica textualment «Que procedeix resoldre l’adjudicació de la condició d’Agent Urbanitzador per al desenvolupament de l’actuació integrada “Pego Golf”, a l’entitat “Inversiones Patrimoniales La Marina, S.L.”.

Amb els vots a favor de Socialistes Pego, Ciutadans de pego Independents i Compromís, i l’abstenció de Populars Pego i Ciudadanos, s’ha aprovat la proposta de caducar la condició de l’empresa com a agent urbanitzador del PAI i resoldre la relació contractual amb ella, a més de confiscar la garantia que la mercantil diposità mitjançant aval bancari en el 2005. Segons ha indicat l’alcalde, Enrique Moll, aquesta garantia ascendeix a un import d’un 1.280.000€ , els quals passaran a les arques municipals.

La moció l’ha defensada la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, qui ha recalcat que el seu partit ha defensat sempre el projecte del camp de golf i que l’equip de govern ha actuat atenent-se a la legalitat.

Des de l’equip de govern, PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego Independents, han defensat que aquesta mesura no significa la finalització del projecte, sinó que cap la possibilitat de tornar a iniciar els tràmits per a adjudicar la condició d’agent urbanitzador a una altra empresa a partir de demà mateix.

Per contra, tant Compromís com Populars Pego, han assenyalat que la decisió de caducar la condició d’agent urbanitzador de l’empresa Inversiones Patrimoniales La Marina SL posa punt final al PAI Pego Golf, tal com s’indica en el punt cinqué dels acords que planteja la moció que s’ha debatut en aquest ple extraordinari.

La moció en l’apartat de Consideracions, en el punt sisé diu textualment, que «la resolució de l’adjudicació implica la cancel·lació del Programa i la subjecció de l’àmbit al règim del sol urbanitzable no programat, conforme a lo disposat en l’article 29.13 de la Llei 6/1994, de 15 de novembre, de la Generalitat Valenciana, Reguladora de l’Activitat Urbanística». I en l’apartat dels Acords, el número cinc és «cancel·lar el programa per al desenvolupament de l’actuació integrada pego-golf aprovat per acord de 28 de juny de 2005, de plenari, sobre aprovació i adjudicació del PAI».

Per part del Partit Popular, el seu portaveu, Ferran González, ha parlat de possibles responsabilitats patrimonials per a l’Ajuntament en cas que l’empresa reclame l’acord del plenari, i també ha dit que els socialistes han trencat una promesa electoral basant-se en un únic informe.

Per part de Compromís, Àngel Oltra ha manifestat rotundament que hui s’ha posat fi al PAI del projecte del camp de golf, cosa que, ha dit, els seu grupo porta diguent des del 2018, i que els socialistes ja sabien que anava a passar.El portaveu socialista, Raül Tamarit, ha insistit en que el projecte no ha finalitzat.

En la mateixa línia s’ha manifestat l’alcalde, qui ha mantingut que l’ajuntament pot fer una altra licitació per a l’adjudicació de nou de la condició d’agent urbanitzador.


Des de les files populars, Ferran Gonzàlez ha demanat a l’equip de govern que es reunisca amb els propietaris dels terrenys per a aclarir-los la situació i ha insistit en què l’Ajuntament de Pego pot recaure en possibles responsabilitats per la decisió que s’anava a prendre hui. Posicionament que han criticat Enrique Moll i Alicia Siscar, insinuant que Populars Pego estava defenent els interessos de la mercantil i no els dels propietaris.


El portaveu ha rebatut aquestes afirmacions.

Compromís ha tornat a aclarir que en els acords que proposa la moció, el punt cinqué diu «cancel·lar el Programa per al Desenvolupament de l’Actuació Integrtada pego -Golf i la portaveu, Anna Sastre, ha posat l’accent en els propietaris de les parcel·les.

Per part de Ciudadanos, el regidor Simón Ortolà ha defés en un principi aquesta moció i afirmà en el seu primer torn de paraula que anava a recolzar-la votant a favor.

Però, en escoltar les afirmancions de la resta de grups, Ortolà tenia dubtes al respecte del que suposava la moció.

Quan s’ha procedit a la votació Simón Ortolà no ha participat i ha demanat a la secretària municipal que es pronunciara sobre un informe que se li havia demanat preguntant si existia alguna incompatibilitat dels regidors en la votació per tindre llaços familiars amb propietaris dels terrenys, o per tindre propietats afectades pel PAI. La secretària i l’alcalde han aclarit que l’informe diu que no hi ha cap incompatibilitat i que tots els regidors podien participar en el debat i en la votació d’aquest plenari.

Finalment, la proposta de caducitat ha estat aprovada, com hem dit adés, amb els vots a favor del pspv-psoe, Ciutadans de Pego Independents i Compromís, i l’abstenció de Populars Pego i Ciudadanos.
1232 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!