L’Ajuntament de Pego sol·licita la inclusió en el Pla d’Obres i Serveis per a 2014 de la Diputació del projecte de millora de la xarxa de sanejament de 16 carrers del centre del poble

Una sol·licitud que ja es fera l’any passat i que no va ser concedida. El cost total de l’obra és de 267.268 euros, dels quals la Diputació subvencionaria el 65% i l’ajuntament sufragaria el 35% restant. La sol·licitud va ser aprovada per unanimitat.
El punt que va tractar el plenari ordinari de juny va estar la sol·licitud de la inclusió d’un projecte d’execució de millora d’infraestructures d’aigua potable i reasfaltat de diversos carrers del poble, dins el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant per a 2014. El cost total de les obres està pressupostat en 267.268 euros. Un 65% del cost seria assumit per la Diputació d’Alacant, 173.074 euros i el restant 35% del pressupostat seria sufragat per l’Ajuntament de Pego, 93.193 euros, a més de les possibles incidències que pugueren donar-se durant l’execució de les obres.

La regidora d’Urbanisme, Alicia Siscar era l’encarregada de presentar el projecte. Recordava que l’any passat esta subvenció ja es va demanar i “no ens la varen admetre”. Detallava Siscar que són 16 carrers del casc urbà que “encara tenen antigues les canalitzacions d’aigua potable”. Eixos 16 carrers són: Argentina, Sant Agustí, Ramon i Cajal, Llavador, Moreral, Sant Antoni Abad, Sant Joan, Sant Francesc Xavier, Sol, Pere III el Gran, Sant Francesc d’Assís, Mestre Berenguer, Gabriel Miró, Sant Josep, Pere Sala i Mar. Comentava Alicia Siscar que, si la Diputació concedira la subvenció, “a més d’arreglar tota la infraestructura hidràulica, s’arregalaria també el que és l’asfalt”.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, puntualitzava que alguns carrers que estan en el pla i fa poc han estat asfaltats, només “s’intervindrà en la xarxa de l’aigua […], ja que les canonades van per la vorera i les llambordes són fàcils de llevar i tornar a posar sense haver de reasfaltar”.

Des del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste denunciava que “eixes diputacions que volen promoure des del Govern de l’estat i volen que tinguen més capacitat de gestió. Es gestionen actualment cara al PP […] i com ací el PP no té la majoria absoluta i no pot governar, doncs no ens arriben eixes subvencions”. Pel que respecta al projecte presentant, del Ruste argumentava que “els diners se n’han d’anar al que tinga més necessitat i, conforme estan les arques municipals, l’asfaltat de carrers és prioritari”. Desitjava que “aquesta vegada tinguerem sort i ens tocara i, l’amiguisme i el clientelisme, s’acabara d’una vegada per totes en les administracions”.

El portaveu del PSPV, Andreu Dominguis, ratificava que “des de 2003 esta corporació ha portat un ímpetu insistent en el més important que tenim, en la xarxa d’abastiment d’aigua potable que arriba a les nostres classes. Hem canviat molts carrers perquè estàvem perdent moltíssima aigua, perquè moltes canonades dataven de 1932”. Dominguis comentava que “estos carrers són els que falten per acabar l’anellament que tenim i tenir tota la xarxa de sanejament nova”. El portaveu socialista també desitjava que esta vegada que la Diputació concedisca l’ajuda i tornava a recordar que li agrada més el sistema del Pla E o el Pla Confiança que tenen en compte la població per a repartir les subvencions.

El PP també es mostra a favor de sol·licitar la subvenció. Maite Ferrándiz, declarava que “és evident que si es trauen percentatges de totes les poblacions que estan governades pel PP, el percentatge és molt superior i així és com es fa el repartiment”.

Carmelo Ortolà tancava el torn de paraules coincidint en el criteri majoritari al voltant del repartiment de subvencions per part de la Diputació. El batlle pegolí aportava un nou argument al debat manifestant el seu temor a la reforma de l’Administració Local en la que, tot apunta, que el Govern central vol reforçar el poder de les Diputacions front als ajuntaments de municipis menuts i mitjans. Si la línia de repartiment continua com fins ara, “aviats anem”, declarava Ortolà.

El punt era aprovat per unanimitat.
593 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!