Cristina Santamaria i Inma Sanchis, ja tenen les espases amb que comandaran les tropes mores i cristianes de 2013

Arropades per les capitanes que les han precedit, tant Cristiana com Inma es mostraren emocionades per l’encàrrec que han assumit. Ha-ben-sahines i Algarades mostraren el seu poderiu desfilant, les seues nombroses filades, en primer terme davant moros i cristians. Des de la Junta Central de Moros i Cristians, la seua presidenta avançava el final del seu mandat.
La música de la banda de Pego no pot faltar per a animar els moments previs d’una presentació de capitanes i no va fallar. Ahí estaven els músics, asseguts en una ampla taula llestos per a interpretar qualsevol marxa mora o cristiana per a vestir la festa com cal.Amb la música sonant, Jordi Aparisi i Fani Vicens van pujar a l’escenari, com a membres destacats de la Junta Central de Moros i Cristians.
En primer lloc, van lliurar els premis dels cartells. Van pujar a recollir el distintiu els joves, José Pascual Ferrándiz (col·legi Sant Antoni), Andreu Morell Cirerol (Col·legi Rosalia Bondia) i Pere Ivars Olzina (col·legi Rosalia Bondia).
La guanyadora del cartell que representa la festa enguany, Maria Ángeles González Pareja, una festera, membre de l’organisme de Moros i Cristians d’Elx.
Tere Escrivà, capitana mora Ha-ben-sahina 2007, era l’encarregada de donar el testimoni a Cristiana Santamaria i li donava els consells de gaudi que pertoca com a càrrec.Cristina Santamaria, escortada per tres caps d’esquadra femenines i un cap d’esquadra negrer va fer acte de presència a l’escenari.
Cristiana, una històrica de les Ha-ben-sahina que, tot i això, mai havia pensat que seria capitana. Una vegada elegida, assegurava que “li naix del cor” portar el càrrec de la seua filà de tota la vida, les Ha-ben-sahines.Confessava que el càrrec la fa sentir-se d’una manera especial, com especial són la resta de capitanes que l’han precedida. No s’oblidava Cristina de l’alfereç negrer que l’acompanyarà, José el Rubio, perquè forma una part molt important del boato.Per a presentar a la capitana cristiana de 2013, van pujar a l’escenari Isabel Civera i Maria López, que ja han passat pel tràngol d’assumir una capitania. Les Algarades complixen 18 anys amb la seua tercera capitania. Li desitjaven felicitat en el seu mandat. “Tan menudes que som, ja voràs com quan puges en la carrossa ho veus tot amb un altres ulls”, li avançava Civera.Inma va pujar aparentment serena a l’escenari, però l’emoció va poder amb ella i va haver d’interrompre el seu discurs per a calmar els nervis que l’havien traït.
Confessava que el repte més difícil per a ella era parlar en públic. Per a ella ser capitana, de les Algarades, és tot un orgull.
De la seua filà assegura que cadascuna de les seues participants té alguna cosa especial. D’altra banda, Inma no dubta de la perfecció de la seua capitania perquè totes les dones que formen Algarades col·laboren i participen de tot.
Tant a la capitana cristiana com a la capitana mora la Junta Central de Moros i Cristians de Pego les va obserquiar amb una espasa perquè capitanegen amb tot el poderiu possible les seues tropes.Fani Vicens, presidenta de la Junta anunciava que “este és el seu últim any com en el càrrec; 4 anys des què iniciara el projecte que, recordava ha estat farcit de tot un poc, de bons moment i no tan bons”. Se sumava al comiat el copresentador de la gala, Jordi Aparisi.La presentació de les capitanes 2013 va tenir focs d’artifici, confetis de colors i esquadres esperant les seues ordres. Es pot afirmar que Cristiana i Inma enguany compten amb unes tropes directes ben nombroses i que han arrancat el seu comandament en una nit magnífica que, de segur no oblidaran.
751 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!