L’Ajuntament de Pego recupera el procés de comunicació amb Cadastre

Fins ara este procés estava delegat en SUMA, però s’ha demostrat que la comunicació era deficitària i és per això que l’ajuntament assumix eixa comunicació. El propietari estarà obligat a fer altes de qualsevol obra nova. Així mateix, advertia el regidor d’Urbanisme que Cadastre ha obert un nou procediment per a dur a terme una regularització ràpida de tots els termes municipals que trien, durant un període de dos anys. El missatge a transmetre és que “aquell propietari que no done d’alta voluntàriament un habitatge, una ampliació o similar, és ben possible que li ‘arreen’ una bona varada”.
Des de 2006, a partir d’una ordre ministerial que instaurava el procés de comunicació, qualsevol ajuntament té l’obligació de comunicar a Cadatre qualsevol modificació, siguen ampliacions, enderrocaments o canvis d’ús, entre d’altres, que es produisquen al municipi. Una comunicació que l’ajuntament de Pego tenia delegada en SUMA, qui havia de traslladar els diferents expedients a Cadastre. No obstant això, explicava el fins ara regidor d’Urbanisme, José Maria Ferrer, “s’ha produït una certa desregulació perquè SUMA ha traslladat molts pocs expedients a Cadastre”.

Després de detectat el problema, es proposa als ajuntaments que “deixen de treballar en el procés de comunicació en SUMA”. I d’ahí la modificació de l’ordenança reguladora de l’impost sobre Béns Immobles. La proposta de l’Ajuntament de Pego és que “el propietari estarà obligat a fer altes de qualsevol obra nova”, explicava Ferrer i, per un altre costat l’ajuntament enllaçarà directament en Cadastre “qualsevol expedient d’enderrocs, ampliacions, rehabilitacions, canvis d’ús, etc.” Així que l’ajuntament de Pego l’expedient el genera l’ajuntament perquè és coneixedor de les llicències d’obres majors o menors.

El Bloc-Compromís considera que “s’ha estudiat prou bé, està parlat amb Cadastre i [… ] en ares, de que hi haja una tributació justa i estiga al dia, creiem que és el que s’ha de fer”, exposava Conxa del Ruste.

El portaveu del PSPV, Enrique Moll, defensava que “l’experiència ha demostrat que la via de comunicació entre SUMA i Cadastre i SUMA i l’Ajuntament no funcionava i si ara podem arribar a una entesa entre Cadastre i l’Ajuntament, botant-nos a SUMA, ho crec convenient”.

Des del PP, Fernando Gil, demanava que si SUMA “no va a fer la faena, que ens descompten alguna cosa”. El regidor d’Urbanisme explicava que “si no feien la faena no cobraven res”. I apuntava que el problema ve en el fet “si a SUMA li compensava o no fer eixa comunicació”.

D’altra banda, advertia a la ciutadania José Maria Ferrer que, totes aquelles persones que “no contribuisquen, que s’atenten perquè Cadastre no va a deixar passar este tipus de coses després d’analitzar en profunditat conforme estan les coses”. De fet ha exigit als ajuntament que no incomplisquen perquè sinó els sancionarà. No obstant això, assegurava Ferrer que “és pitjor que la sanció arribe al propietari” i avançava que “aquell propietari que no done d’alta voluntàriament un habitatge, una ampliació o similar, és ben possible que li arreen una bona varada”.

Explicava Ferrer que han instaurat un nou procediment que és una regularització ràpida, en caràcter temporal de dos anys, en què aniran triant municipis i van a regularitzar-ho tot. Van a contractar empreses que van a donar d’alta tot allò que no estiga donat d’alta el que significa que van a cobrar-los unes taxes. Independentment de la sanció.

Apuntava Àngel Sendra, del Bloc-Compromís, que es tracta “d’una despesa més per part de l’administració de l’Estat”. I preguntava qui va a pagar les inspeccions.

La modificació de l’ordenança reguladora de l’IBI s’aprovava per unanimitat.
607 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!