L’Ajuntament de Pego implementarà un Pla Municipal a favor del col·lectiu LGTBI+

Amb l’objectiu de lluitar contra la discriminació per motiu d’orientació sexual i afectiva i d’identitat de gènere, a més d’incorporar la perspectiva LGTBI+ en els àmbits de decisió ciutadana. Estes qüestions van ser presentades en una moció conjunta, signada pels i per les portaveus de totes les formacions que hi tenen representació al ple municipal: PSPV, Compromís, PP, Ciutadans de Pego Independents i Volem Pego.

P1320117En el ple ordinari de maig, que va tindre lloc dijous passat a l’Ajuntament de Pego, va aprovar una moció presentada per totes les formacions que hi tenen representació al ple a favor dels drets del col·lectiu LGTBI+ que inclou les inicials de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals. La moció o manifest es presentava en el marc actual, en el que «el marc legal en defensa dels seus drets s’ha ampliat significativament». Tot i manifestar que «no sempre ha anat acompanyat de la plena acceptació social i encara ara es produïxen situacions de discriminació relacionades amb l’orientació sexual, afectiva i d’identitat de gènere de les persones que, una societat justa i democràtica, en la que tothom té dret a desenvolupar la seua personalitat en llibertat, ha d’eradicar».

En l’evolució legislativa, la moció reconeix que «l’Ajuntament de Pego ha donat passes en direcció a la visualització del col·lectiu de persones LGBTI+ i del reconeixement dels seus drets ciutadans». Per a reforçar eixos esforços i intentar contribuir a la plena normalització de la situació al si de la societat, l’Ajuntament de Pego aprovava 4 acords relacionats amb la qüestió que eren llegits al ple pel portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra:

«PRIMER. L’Ajuntament de Pego es compromet a implementar un Pla Municipal pel col·lectiu LGBT+ que tinga com a objectiu la lluita contra la discriminació per motiu d’orientació sexual i afectiva i d’identitat de gènere, la incorporació de la perspectiva LGTBI+ en els àmbits de decisió ciutadana, l’especial atenció als col·lectius amb un major risc d’exclusió, com poden ser l’adolescent, la gent gran o les persones estrangeres.

SEGON. El Pla Municipal pel col·lectiu LGBTI+ només es pot desenvolupar amb èxit des de la participació ciutadana. L’Ajuntament crearà els mecanismes de participació per desenvolupar el pla, en el que òbviament els col·lectius que treballen en favor dels drets dels LGBTI+ han de tenir un lloc destacat i en el que també s’ha d’incorporar associacions representatives d’altres àmbits sense que es puga desvirtuar en cap cas la perspectiva LGTBI+ sobre aquestes qüestions.

not5479TERCER. Es penjarà del balcó de l’Ajuntament tots els 30 de març i durant tota eixa setmana la bandera Trans en commemoració de l’aprovació per part de les Corts de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere a la Comunitat Valenciana. I els 28 de juny i tota la setmana la bandera LGTBI+ en commemoració del dia de l’Orgull LGTBI+.

QUART. L’alcaldia, en representació de tota la corporació pegolina llegirà el següent manifest en el pròxim plenari ordinari, i el citat manifest serà repartit i difós entre les diferents associacions pegolines, escoles i institut, perquè en tinguen coneixement i apliquen».

«Totalment d’acord. Crec que és necessari tindre estos actes i recolzar el col·lectiu que ha patit sempre la discriminació. És hora que tota la societat ens posem al seu costat», declarava Irene Sendra, portaveu de Volem Pego.

Ciutadans de Pego Independents considerava que «este manifest ve a fer un poc de justícia a uns xicotets fets, lamentables, que van tindre lloc al poble no fa massa temps, arrel d’un article de premsa que, deixava mal situat a un sector important d’este municipi, com és el sector de l’església», en paraules del seu portaveu, Carmelo Ortolà. Defensava l’independent que «la faena de l’Ajuntament és, en tranquil·litat, manifestar-se al respecte d’eixa situació, comforme estem fent ara».

Ana Ortolà, portaveu del PP, recordava que en el seu dia ja van signar el manifestes «perquè estàvem d’acord en tots els seus punts». Afegia el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, que «és una forma de visibilitzar la problemàtica i està bé que l’Ajuntament prenga part en estes coses». Se sumava el partit socialista al que anteriorment s’havia dit per la resta de formacions, recordant el seu portaveu, Raül Tamarit, que el PSPV està «totalment d’acord amb la proposta».

La moció era aprovada per unanimitat

2151 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!