L’Ajuntament de Pego es dóna de baixa del Fons Valencià per la solidaritat

Perquè el consistori pegolí actualment no està en condicions d’aportar l’esforç econòmic que suposa formar part del Fons. S’apuntava des de l’alcaldia que a Pego “tenim necessitats dins del nostre poble i eixes són preferents”. S’aprovava per unanimitat.
El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació, sense ànim de lucre, amb àmbit de treball a tota la geografia valenciana “que vol fomentar el municipalisme en països en via de desenvolupament, principalment de la zona d’Amèrica Central”, comentava l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà.

Pego està integrat al Fons, formalment, des de 2005, tot i que les negociacions van començar a finals de 2004. La finalitat d’aquesta entitat és “l’ajuda a pobles del sud” perquè aquests “s’ensenyen a autogestionar-se”, explicava Ortolà, qui des de 2008 és vocal de la Junta Executiva en representació dels alcaldes independents, ja que en el FVS estan representades totes les ideologies polítiques del territori valencià.

Pertànyer al Fons Valencià per la Solidaritat “comporta que els ajuntaments que formem part hagem de fer aportacions econòmiques i això comporta més esforç econòmic que actualment no estem en condicions de poder soportar”, declarava l’alcalde de Pego. Apuntava Ortolà que “sentint-ho molt, tenim necessitats dins del nostre poble i eixes són preferents”.

Des del Bloc-Compromís, Àngel Sendra declarava que és “una despesa indirecta” i que, tenint en compte que s’està retallant al si del poble, es troba coherent retallar també en ajuda al desenvolupament exterior. Des del PSPV, Enrique Moll també es mostrava d’acord amb la baixa pel motius esgrimits per Ortolà. Des del PP, Maite Ferrándiz manifestava que “és trist, però la situació és la que hi ha i potser eixos diners fan falta dins el municipi”.

Carmelo Ortolà també anunciava la seua baixa com a membre de l’Executiva del Fons Valencià per la Solidaritat, com a representant dels alcaldes de partits independents.
911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!