L’Ajuntament de Pego demana una eixida a l’AP-7 per la carretera de Pego a Oliva

Així mateix, sol•licita que el Ministeri de Foment solucione l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume que unix la carretera de Pego al mar amb la N-332. La moció, presentada per Ciutadans de Pego, va ser aprovada per unanimitat.
Darrerament les vies de comunicació i transport de la Marina Alta i la Safor han estat a la primera plana dels diaris comarcals. Dijous passat van arribar al plenari ordinari de l’Ajuntament de Pego. Ciutadans de Pego va presentar una moció que exposava els reiterats problemes de trànsit que suposa per als habitants de Pego, L’Atzúbia, Vall de Gallinera, Vall d’Ebo i la Rectoria, “el desplaçament cap a Gandia i València, al creuar la ciutat d’Oliva, així com els municipis de l’Alqueria de la Comtesa, Palmera i Bellreguard”. Reconeix la moció “les reivindicacions històriques del poble d’Oliva perquè es fera la tan desitjada variant per a reduir el trànsit dins el seu nucli urbà”.
Tenint en compte les darreres informacions traslladades pel Ministeri de Foment “que descarta definitivament fer una variant i aposta més bé per fer un enllaç al sud de la ciutat d’Oliva, entre la N-332 i l’AP-7, que permetrà desviar el trànsit i, a més a més, donar eixida als polígons industrials, que al parèixer es una de les altres reivindicacions històriques”. La moció expressa que “s’haurien de buscar solucions, que beneficien als veïns i les indústries d’Oliva, però que a l’hora de la seua execució, no perjudiquen als altres municipis mencionats, especialment al nostre”.

D’altra banda, la moció de Ciutadans de Pego també recorda al Ministeri de Foment que “té pendent de solucionar el problema històric del poble de Pego del punt negre existent en l’encreuament de la N-332 i la CV-678, conegut com a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume, que tantes vides ha costat ja”.

Per tot l’exposat la moció proposava al plenari acordar:

“- Instar al Director General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, perquè tant en benefici de la ciutat d’Oliva com de la vil•la de Pego i dels municipis de les Valls de l’interior, es contemple la possibilitat de fer l’anomenat entroncament sud d’Oliva a nivell del P.K. 2 de la CV-715 o el més a prop possible d’eixa carretera.

– Recordar-li al Director General d’Infraestructures del Ministeri de Foment les promeses fetes per diputats nacionals del seu partit per a solucionar l’encreuament de la N-332 amb la CV-678, i l’existència de projectes fets a tal efecte des de fa anys, perquè dins de les possibilitats econòmiques del seu Ministeri es considere seriosament la inclusió de la solució definitiva del punt negre mencionat en futures obres”.

Bloc Compromís donava suport a la moció defensada per Alicia Siscar. Josep Nadal qualificava que “és una cosa important”, ja que comentava que “Oliva és un monstre en tota regla per a la gent de Pego”. També comentava que “és una cosa que fa temps que s’hauria d’haver solucionat”. Així mateix, argumentava que “la reivindicació històrica hauria d’anar més enllà i demanar l’AP-7 gratuïta […] però també hem de tenir en compte que la situació d’Oliva a nivell de territori és bastant alarmant […] perquè no ens podem carregar el territori”. Reiterava, però, que donaven suport a les dos qüestions plantejades, també a la de l’Hostal de Sant Jaume perquè, expressava “és com una espècie d’apartheid arribar allí baix i vore com fan els ‘excalèstrix’ per als ricatxos d’Oliva Nova Golf i que nosaltres encara estiguem suportant la situació conforme està”.
El PP mostrava el seu recolzament a la moció. El portaveu popular Eduardo Siscar, suggeria que l’alcalde es reunira amb el seu homònim. Al que Enrique Moll, anunciava que divendres passat a les 9h., es reunia l’equip tècnic de tots dos ajuntaments. Siscar comentava que s’alegrava perquè considera “que eixe camí pot ser més efectiu”. Pel que fa al creuament del mar amb la carretera general, el popular recordava que “sense posar-se cap medalla, vaig ser jo qui va portar la primera moció al respecte a este plenari”.
Els socialistes també recolzaven la moció perquè “és una odissea per als pegolins travessar Oliva”. Així mateix, comentava Raül Tamarit que “el creuament del mar no té explicació”. La conclusió és que “tot el que siga beneficiar a la gent del poble, millor que millor”.732 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!