L’Ajuntament de Pego continuarà gestionant la piscina coberta

Al no presentar-se cap empresa a la plica. La regidoria d’Esports s’ha donat tres mesos per tal de veure si s’equilibren les despeses i els guanys per tal de continuar oferint el servei d’esta instal·lació. Ho farà, entre d’altres, ampliant l’oferta d’activitats aquàtiques i d’educació física. També s’aprovava el compte anual de 2011.
Durant el plenari d’ahir, primer dijous de mes, es va aprovar el compte anual de 2011, un tràmit marcat per la normativa de les entitats locals que dóna el vist-i-plau a la realització, per part d’Intervenció, dels informes comptables, independentment del resultat. El compte era aprovat per 9 vots a favor, els de l’equip de govern i Bloc-Compromís i 5 en contra del PP.

Un altre dels punts de l’ordre del dia tenia com a objectiu “declarar deserta la concessió de la gestió del servei de la piscina coberta municipal”. El regidor d’Esports, Raül Tamarit va explicar que el motiu era que no s’havia presentat cap empresa a la plica, tot i que algunes sí que havien visitat la instal·lació. Davant esta situació, Tamarit anunciava que “des de la regidoria d’Esports hem apostat per seguir en la piscina oberta”. Recordava el regidor que el dilluns -10 de setembre- es reobri la piscina coberta “fins a finals d’any”.

En este punt, resumia Raül Tamarit que “en l’últim any hem vist que teníem un augment d’ingressos, hem reduït les despeses i, amb l’aportació econòmica que volíem fer a l’empresa que s’ho quedara -50.000 euros- trobem i pensem que podem portar-ho nosaltres”. Avançava el titular d’Esports que “anem a millorar-la dotant-la de més activitats”.

Concloïa Tamarit sentenciant que “ara apostem, durant tres mesos i, si aconseguim equilibrar despeses i ingressos, continuarà oberta la piscina i sinó la tancarem conforme s’han tancat altres”.

Des de l’oposició, la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste afirmava que “en la situació que estem continua sent una despesa”, tot i que reconeixia que “si augmentes la intensitat, és l’única via d’escapament que tenim” i per això confiava del Ruste que “puga continuar oberta perquè la despesa a la que s’arribe siga 0 perquè sinó sabem que, lamentablement, les arques d’este ajuntament no podran abastir-ho”. Recordava la portaveu del Bloc-Compromís que “en menys de 25.000 habitants una piscina municipal és una obra faraònica que sabem que ha de tenir pèrdues sempre”. Concloïa del Ruste anunciant “un vot de confiança” durant 3 mesos del seu grup polític.

El PP manifestava, a través de la seua portaveu Maite Ferrándiz, que “el que ha comentat el regidor és una postura correcta” i defensava que la piscina coberta “és una instal·lació que moltes poblacions la tenen i funciona”. Reconeixia Ferrándiz que “comporta molta despesa”, però també feia notar que “conforme està veient-se molta gent utilitza la instal·lació i pense que no es pot deixar perdre una instal·lació com eixa per a l’ús de tots els pegolins”.

El portaveu de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer, ratificava tota l’argumentació feta fins al moment i incidia en el fet que “eliminar servicis en el poble de Pego no és del tot massa adequat”. Així mateix defensava Ferrer que si s’està baixant considerablement el cost de manteniment d’eixe servici, s’ha de donar l’oportunitat de provar la seua continuïtat. Feia notar el portaveu de Ciutadans de Pego que “les empreses no pliquen perquè el moment de crisi no és adequat perquè facen inversions, però -assenyalava- la inversió nosaltres ja la tenim feta”.

Tancava este punt el regidor d’Esports anunciant que, després de “mirar el tema del gimnàs i hem decidit fer una xicoteta ampliació per a poder fer més activitats no aquàtiques perquè siga un reclam per a la gent”. Així mateix informava que el club de natació continua enguany.

El punt s’aprovava per 9 vots a favor, de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV) i del Bloc-Compromís i 6 abstencions del PP.
624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!