L’Ajuntament de Pego cedix a Ecovidrio el reciclatge de vidre

S’adherix al conveni marc, firmat a data de 5 de maig de 2014, entre la Generalitat i Ecovidrio. Esta adhesió estarà vigent fins 2018. Compromís s’absté perquè creu que és massa temps i, abans de prendre la decisió s’hauria d’estudiar a fons altres opcions.
El primer punt a debat del plenari ordinari de novembre de l’Ajuntament de Pego va ser l’adhesió al conveni marc, firmat amb data 5 de maig de 2014, entre la Generalitat i Ecovidrio que cedix la gestió del reciclatge de vidre a esta associació sense ànim de lucre.

El regidor de Medi Ambient, Andreu Dominguis explicava que es tractava d’una renovació, ja que fins ara a Pego és Ecovidrio qui s’encarrega de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors.




La regidora de Compromís, Conxa del Ruste, va preguntar per la data de finalització del conveni marc. Una informació que va ser facilitada per Dominguis -novembre de 2018. Davant este llarg període de temps, la portaveu valencianista va recomanar un estudi a fons d’altres possibilitats. Va explicar que Compromís estava disposat a aprovar un conveni que suposara un any de gestió, però no quatre, ja que consideren que hi ha altres fórmules que poden ser més beneficioses per al municipi.




El regidor de Medi Ambient va defensar que la majoria de pobles tenen eixe sistema i que, segurament, un altre servei costaria més diners a l’erari públic, sobretot pel que al transport es referix. Conxa del Ruste, va insistir que «paga la pena un estudi seriós», adduint que argumentar que la resta de pobles tenen el mateix sistema és «massa còmode».




Des de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, recolzava cedir la gestió del reciclatge de vidre a Ecovidrio. Tot i això, afirmava que «potser podríem entretindre’ns en vore modalitats», però, concloïa que «pel volum i pesatge que suposa, la diferència no seria gran cosa». Deixava la porta oberta perquè, «a la llarga, si el reciclatge és major, potser podrien eixir postures intermèdies».




Des del Partit Popular també es recolzava la proposta. Maite Ferrándiz argumentava que «per la quantitat de quilos que es fan, en estos moments, el poble de Pego no es pot plantejar si seria rentable gestionar-ho autònomament».

S’aprovava l’adhesió al conveni marc amb Ecovidrio per 14 vots a favor (PSPV, CdP i PP) i dos abstencions de Compromís.
846 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!