L’Ajuntament de Pego assumeix la gestió directa de la Piscina Coberta

Des de l’1 de febrer i després del resultat negatiu de l’estudi de viabilitat que va demanar la regidoria d’Esports per a saber si es podia treure a concurs la gestió de la instal•lació esportiva. La regidora d’Esports manifestava que s’han donat de termini fins a juny per a remuntar la piscina i posteriorment poder traure a concurs la concessió.
La Piscina Coberta de Pego comença a normalitzar la seua activitat una vegada anul•lada la concessió al Grup CAPS, qui no va saber gestionar la instal•lació esportiva. Ens hem de remuntar al 22 de setembre de 2010 per a recuperar el moment en què la responsable d’Esports, Marian Tamarit, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, el cap de la Policia Local i un tècnic de l’oficina d’urbanisme van entrar a les instal•lacions de la piscina coberta per tal d’analitzar les deficiències de les instal•lacions i fer-se càrrec de la seua reparació i millora utilitzant la figura jurídica de l’execució subsidiària, després de mesos de requeriments continus a l’empresa concessionària.

Haurien de passar uns mesos més, dedicats a les reparacions per a deixar a punt la instal•lació esportiva, per a què la Regidoria d’Esports pogués obrir, el dilluns 29 de novembre de 2010, les portes de la piscina coberta de Pego. Durant els dos primers mesos de funcionament la piscina climatitzada va estar gestionada per les empreses SASE i GSD mentre s’elaborava un estudi de viabilitat de piscina coberta, requisit necessari per a decidir el tipus de gestió de la instal•lació.

El resultat d’eixe estudi de viabilitat, la regidora d’Esports, la nacionalista Marian Tamarit l’anunciava al programa ‘Taula Oberta’ de Ràdio Pego, explicant que “va donar negatiu, va donar que les despeses que té la piscina a dia d’avui són majors que els ingressos i per això no podíem anar a una concessió”. És aquest resultat negatiu el que fa que l’Ajuntament de Pego prenga la decisió de fer “gestió directa perquè teníem un estalvi bastant important pel que fa als sous del personal de la piscina”. Així, “des de l’1 de febrer l’Ajuntament de Pego és el que s’encarrega d’obrir la piscina” que està controlada per la Coordinadora d’Esports, Rosa Bolta i la mateixa regidora d’Esports, Marian Tamarit.

Assegurava Tamarit que la piscina climatitzada actualment “està molt equilibrada” el que comporta, entre d’altres coses que “l’aigua està calenta, les dutxes funcionen”, tot i que reconeixia la regidora d’Esports que “encara queden alguns detalls que anirem corregint-los”. Tot això duia a la nacionalista a afirmar que “estem molt contents de com funciona a dia d’avui”, també pel fet que “els usuaris que estaven repartits per altres piscines cobertes estan tornant a Pego; s’han posat en marxa els cursets i la gent està responent”. La regidora d’Esports deixava oberta la porta a una ampliació de cursets de natació si la demanada ho permetera.

Al respecte de la viabilitat d’una piscina coberta en un poble de poc més d’11.000 habitants Marian Tamarit explicava que “els experts […] ens diuen que per a que siga viable una piscina [coberta] ha de ser a partir d’una població, almenys, de 25.000 habitants. En el cas de Pego es pensava que molta gent de la contornada baixaria. Però que ha passat? Que hi hagut una proliferació de piscines cobertes […] tot això que fa? Que realment els usuaris de la piscina coberta de Pego siguen molt poquets”. Tot això feia afirmar a la responsable d’Esports que “és molt difícil fer-la viable. Es pot, però necessita molt de temps”.

Així, entre els objectius actuals de l’Ajuntament de Pego, a través de la seua regidoria d’Esports, és consolidar el nombre d’usuaris i usuàries per a “remuntar la piscina” i poder “traure la concessió”. I és que avançava Tamarit que l’Ajuntament de Pego té previst dur a terme la gestió directa fins el mes de juny, per a, durant els mesos d’estiu, treure a concurs la concessió de la piscina coberta, assumint, per tant, que per a aleshores s’haurà consolidat l’ús de la instal•lació entre la població pegolina.

Una instal•lació que assegurava la nacionalista responsable d’Esports que “va perfectament” el que la duia a animar a la gent a acudir a la piscina per a comprovar-ho, alhora que recordava Marian Tamarit que la natació “és un esport molt complet”.
624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!