El Bloc de Pego torna a recollir signatures per les escoletes públiques de 0 a 3 anys

Serà demà dijous, durant el dia de mercat de 10 a 13 hores. En l’anterior recollida el passat 3 de febrer van arreplegar 150 signatures, tot i que actualment s’apropen a les 300 signatures arreplegades. El Bloc també té previst eixir el 27 de febrer al Passeig Cervantes.
L’educació escolar és un pilar fonamental per a créixer i enriquir-se com a persones. Actualment, l’escolarització pública està marcada a partir dels 3 anys d’edat. Abans d’eixe període vital, els pares i les mares s’han de buscar la vida si volen conciliar la paternitat i maternitat i la feina, i pagar, majoritàriament per a deixar els seus fills i les seues filles en una escoleta infantil privada. Els que tenen molta sort, poden deixar els seus bebès a una escoleta infantil municipal com la de Pego que està gestionada per l’Ajuntament, tot i que des de fa uns anys es va signar un conveni amb la Generalitat en el que aquesta dóna uns determinats bonus i unes determinades facilitats, sense assumir una xarxa pública d’educació de 0 a 3 anys, com en la resta d’edat d’escolarització on són obligatòries.

Davant aquesta discriminació per a una franja d’edat tan tendra, Coalició Compromís està promovent una Iniciativa Legislativa Popular (IPL) per l’Educació Infantil de 0 a 3 anys per tot el País Valencià. Un dels objectius de la proposta és ser un primer pas cap a una oferta pública ajustada a la demanda real d’educació.

La secretària del Bloc de Pego, Conxa del Ruste, explicava que la iniciativa “és tant una mesura educativa que va en contra de l’abandó escolar i del fracàs escolar perquè els xiquets escolaritzats en eixes edats després tenen millors resultats acadèmics en general i com una mesura que realment és important per a la conciliació de la vida familiar i laboral i trobem que és important dura-la a terme i comptar amb el recolzament de la ciutadania pegolina i valenciana, en general”.

El Bloc de Pego va traure al carrer el passat dijous, 3 de febrer, la Iniciativa Legislativa Popular, eixe dia van recollir unes 150 signatures que han anat augmentant en aquestes dues setmanes entre els militants del partit local, superant, amb escreix, les 200 signatures. Conxa del Ruste valorava eixa primera experiència com a “molt positiva perquè la gent s’apropava i preguntava i tots estaven a favor de la proposta que el Grup Compromís planteja”. La secretària del Bloc de Pego manifestava que “demà volem repetir l’experiència”. El Bloc posarà la seua taula de recollida de signatures a favor de l’educació pública de 0 a 3 anys al costat del Bar Pego de 10 a 13 hores.

L’expectativa que s’ha marca el Bloc de Pego amb la IPL al municipi, explicava Conxa del Ruste que és arribar a “superar les 500 signatures entre demà i el dia de les paelles de la Font per a arreplegar la sensibilitat d’altra gent que potser no s’acosta el dia de mercat”. És per això que del Ruste animava a la gent “a què s’acoste, igual demà al mercat que el dia de la fireta d’associacions, el dia 27 de febrer perquè és una proposta que ens interessa a tothom”.
679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!