L’Ajuntament de Pego aprova la tercera modificació de crèdit de l’exercici per valor de 677.851€

De la xifra total, 213.627€ es financien per majors ingressos i 464.224€ es financien per romanent de tresoreria. El gruix de la modificació està destinada a fer front a la liquidació del PAI Verdales que té un cost per a l’Ajuntament de 400.000€ per la liquidació del PAI Verdales que inclou un conveni signat el 27 d’agost de 2002 entre l’ordre franciscana i el consistori per la cessió d’uns terrenys del PAI Verdales dels primers als segons. Es tracta de la permuta de 5 patis (actualment la plaça Jaume I) i un solar rústic (antic hort franciscà) annex al parc de davant del Convent.

P1340745Este matí l’Ajuntament de Pego ha celebrat sessió plenària extraordinària per tal d’aprovar la 3ª modificació de crèdits per suplement de crèdits i crèdits extraordinaris per un valor de 677.851,78€, dels quals es financien per majors ingressos un total de 213.627,50€ i per romanent de tresoreria 464.224,08€.

P1340751El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que «dins els 464.224€ es pot vore que hi ha una quantitat important, de 400.000€, que va destinada a pagar un conveni molt antic [data de 27 d’agost de 2002] que va fer l’Ajuntament i al que encara no s’havia fet front econòmicament en l’àmbit comptable». Aclaria Ortolà que este és un dels «problemes que anem granant degut al tancament dels PAI».

P1340757Compromís per Pego declarava que «hi ha inversions en les quals estem d’acord com puga ser el projecte de canvi de lluminàries a led perquè pensem que és necessari». Alhora, però, la portaveu valencianista, Anna Sastre, comentava que «hi ha algunes inversions que no prioritzaríem» i detallava quin tipus d’inversions són eixes explicant que la formació considera que «la regidoria d’Esports sempre tenen un pessiguet contràriament a altres regidories com Ràdio Pego o Cultura que pensem que també necessiten inversions».

P1340760Des del partit socialista, Enrique Moll, anunciava el vot favorable a la proposta de la regidoria d’Hisenda. Així mateix, explicava que, «encara que la xifra final parega molt aparatosa […] realment, el conveni amb els franciscans no suposa que isca un euro de la butxaca de l’Ajuntament, ara, perquè ells ens havien de pagar i nosaltres els havíem de pagar. El que vol dir que també deixem d’ingressar eixos diners que hagueren hagut d’entrar en les arques municipals».

Matisava el regidor d’Hisenda el comentari de l’alcalde respecte al pagament dels 400.000€ de la liquidació de les parcel·les municipal del PAI Verdales. Explicava Carmelo Ortolà que «l’ordre franciscana havia de pagar. Ja va pagar en el seu moment, aportant 5 patis al carrer Sant Bonaventura i aportant part de la plaça del Convent. El problema és que 15 anys després l’Ajuntament ha de pagar-se a si mateix per a liquidar eixe PAI, l’aportació necessària». Afegia que «és molt bonic fer coses i deixar-les perquè les paguen els altres». Advertia Carmelo Ortolà que la cosa «suma y sigue» de cara al futur amb la qüestió del tancament de PAI.

El socialista Enrique Moll contestava a la portaveu de Compromís per Pego sobre la inversió destinada a Esports, declarant que «és veritat perquè sempre es trenquen coses» i avançava que «en el pròxim plenari possiblement hi haja una modificació de crèdit, sinó hi ha partida pressupostària, pel tema de la Casa de Cultura on s’han canviat els llums per leds i s’ha posat una màquina d’aire condicionat nova».

Anna Sastre no dubtava que «les instal·lacions esportives s’hagen de mantindre», però insistia en què altres regidories «que també necessiten fer inversions com per exemple la ràdio que també l’escolta molta gent del poble i de fora del poble, que necessita unes millores com és la taula tècnica que no entrava dins el pressupost de 2017, però s’ha fet preferència a la maquinària del gimnàs». És per això que la portaveu de Compromís per Pego recordava que «fa poc que es van canviar totes les bicicletes del gimnàs i eixe canvi de maquinària era necessari que ascendix a 10.375€», preguntava.

Li contestava el regidor d’Esports, Raül Tamarit que «tan de bo haguérem pogut canviar totes les bicicletes» i detallava que se n’han canviat 5 de les 16 que actualment hi ha. Es van adquirir «perquè les màquines, d’un antic gimnàs privat de la població, es venien a meitat de preu i trobàvem que era una oportunitat».

El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que en l’apartat de 150.000€ per a canvi de lluminàries «l’Ajuntament de Pego té previst continuar fins a canviar-les totes». Ara, però, detallava que el consistori ha tingut la possibilitat d’obtenir una ajuda de l’IVACE per a finançar el 50% a fons perdut i «per això Intervenció advertix que fins que no siga segura l’ajuda no s’adquirirà el material».

D’altra banda, també informava Ortolà que en esta modificació de crèdits també s’inclouen «39.400€ que l’Ajuntament de Pego avança liquiditat a CREAMA perquè hi ha un problema de finançament dels projectes que actualment està desenvolupant CREAMA i fa falta aporta eixos diners». Apuntava el regidor d’Hisenda que l’Ajuntament pot avançar eixa quantitat «gràcies al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana». Informava per últim que «eixos diners són reversibles i quan CREAMA obtinga liquiditat l’Ajuntament de Pego recuperarà la quantitat avançada».

El socialista Enrique Moll també assenyalava que 63.000€ de la modificació de crèdits estan destinats a «arreglar carrers».

Esta modificació ha estat aprovada amb 9 vots a favor (PSPV, CdPI i PP) i 4 abstencions (Compromís per Pego).

 

1528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!