L’aigua de la Marjal de Pego-Oliva continua donant mostres de la seua qualitat en el Dia Mundial de l’Aigua

És el que ressalten des de Parcs Naturals amb la publicació a Twitter de dos fotografies que mostren algues del grup rodòfits i un crustaci endèmic com és la dugastella valentiana, dos indicadors de la bona qualitat ecològica de l’aigua que brolla i corre pels rius i sèquies de la Marjal de Pego-Oliva. Dissabte es commemora el Dia Mundial de l’Aigua a la Marjal amb l’activitat ‘Aigua de Vida’ que permetrà analitzar este líquid que brolla en distints punts del PN.

Hui, Dia Mundial de l’Aigua, és un bon moment per a recordar que «l’aigua és un element essencial per a la vida, escàs però no prou valorat». Des de Parcs Naturals recorden que «les aigües subterrànies són fonamentals en l’alimentació dels aiguamolls costaners, fonts d’aigua i de biodiversitat». A la Marjal de Pego-Oliva els brolladors es multipliquen i són responsables de la gran riquesa de flora i fauna que allí conviu.

Algues del grup rodòfits. Foto: GVA Parcs Naturals

Des de la Unitat de gestió del Parc Natural, per celebrar el dia mundial de l’aigua i recordar la importància d’este tresor de la naturalesa del qual depèn la nostra vida, han programat per a dissabte, 24 de març, una visita per la Marjal sota el títol ‘Aigua de Vida’. Durant l’activitat es prendran mostres l’aigua de diferents brolladors del parc, des dels que es poden trobar a la Font Salada fins als que es distribuïxen pels camps d’arròs. Estes mostres s’analitzaran per conèixer aspectes físic-químics i biològics de la mateixa.

Dugastella valentina. Foto: GVA Parcs Naturals

Podem avançar hui, dia mundial de l’aigua, que «ullals i espècies com les algues del grup rodòfits i el crustaci endèmic dugastella valentina són indicadors de bona qualitat ecològica», dos espècies que es troben al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, tot i la pressió continuada que la mà humana exercix sobre ella. Un espai de biodiversitat conegut, principalment, per la netedat i claredat de les seues aigües, com confirmen les espècies esmentades per GVA Parcs Naturals al seu compte de Twitter.
Dades de l’activitat
‘L’Aigua de Vida’:

Dia: dissabte 24 març 2017

Hora d’inici: 10:00 h

Dificultat: baixa

Lloc d’inici: Aparcament de l’entrada d’Oliva Nova.

Durada de l’activitat: 3’30 hores aproximadament

Més informació: 679195227-679196461 / parque_pegooliva@gva.es

1750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!