L’Agrupació Musical Montesinos s’imposa al Certamen Provincial de Bandes celebrat a Pego, en la tercera secció

En esta categoria competien 6 bandes de música de la tota la província d’Alacant. Entre totes les actuacions el jurat va valorar amb 356 punts l’actuació de la banda de Montesinos que va aconseguir un primer premi i una menció d’honor, el que va provocar la seua eufòria instantània. Durant l’entrega de premis el diputat de Cultura, César Augusto Asencio va avançar que, en breu, totes les societats musicals de la Comunitat Valenciana es tornaran a trobar a Alacant per a celebrar el 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, organitzadora, entre d’altres, dels Certàmens Provincials. La banda de l’Agrupació Musical de Pego, amfitriona del Certamen, va oferir el concert de cloenda que va haver d’allargar-se més del previst fins l’arriba del jurat.

La música de banda va regnar dissabte passat a Pego. Esta quasi no va deixar de sonar al teatre municipal des de les 9.30 del matí fins les 21.30 hores de la nit. L’última actuació, la de cloenda, mentre el jurat deliberava sobre com puntuar les actuacions de les 6 bandes de tercera secció, va córrer a càrrec de l’Agrupació Musical de Pego que va haver d’allargar el seu repertori fins que va arribar la decisió del jurat, passades les 21.30 hores. L’auditori, a eixes hores, estava més que intranquil. Es barrejava el cansament de tantes hores pel món i la tensió de l’espera. No obstant això, es van prendre amb humor i filosofia l’espera, ajudada per la bona interpretació de les peces escollides per la banda pegolina. 

La puntuació de l’única agrupació musical de quarta secció es va donar a conèixer pel matí. Fora quin fora, però, la Unió Musical San Bartolomé d’Orihuela passava directament a participar en el Certamen Autonòmic de bandes que es farà pròximament i que està organitzat per l’Institut Valencià de Música. Més emoció va tindre la decisió del jurat de la secció tercera perquè competien 6 bandes. Les obres obligades van haver d’interpretar les bandes i valorar el jurat van ser Sinfonietta’ de Juan L. Roig i El duende de España’ d’Antonio Férriz Muñoz, per a la tercera i quarta secció, respectivament.

Amb els nervis a flor de pell van escoltar el veredicte els i les músics de l’Ateneu Musical ‘Maestro Gilabert’ d’Asp, la Unió Musica de Beniarrés, la Societat Musical La Magdalena de Tibi, la Societat Musical Santa Maria Magdalena de Novelda, la Unió Musical de Hondón de las Nieves i l’Agrupació Musical Montesinos. Esta última va ser la gran triomfadora del 47é Certamen Provincial de Bandes, aconseguint la major puntuació, amb diferència respecte a la resta, 356 punts, el que li va valdre un primer premi i una menció d’honor. Des del matí, però, l’actuació de la banda de Montesinos ja estava en boca de molts i moltes, el que donava una pista del que podia passar i el que finalment va passar.

Puntuacions de la secció tercera:

2n Premi del Certamen Provincial de Bandes per a:

Unió Musical de Hondón de las Nieves: 289 punts.

Ateneu Musical ‘Maestro Gilabert’ d’Asp: 291,5 punts.

Unió Musica de Beniarrés: 300 punts.

Societat Musical La Magdalena de Tibi: 302 punts

Societat Musical Santa Maria Magdalena de Novelda: 302,5 punts.

1r Premi i Menció d’Honor per a Agrupació Musical Montesinos amb 356 punts.

Leandro Vilató Martínez, representant de la FSMCV, va agrair l’Ajuntament de Pego i a l’Agrupació Musical de Pego l’organització del Certamen i a la Diputació d’Alacant per suport que dóna a les societats musicals.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, agraïa a la FSMCV l’aposta per Pego per albergar el Certamen, a la Diputació li agraïa «l’esforç que fa per fomentar la música i la cultura a la província». També agraïa l’esforç que «dia rere dia fa l’Agrupació Musical de Pego, la seua directiva, el seu president, educant, ensenyant i fomentant la música en el nostre poble».

El diputat de Cultura i Educació de la Diputació d’Alacant també donava les gràcies a l’Ajuntament de Pego i a l’Agrupació Musical de la localitat per la coordinació i l’esforç del Certamen Provincial de bandes. Afirmava César Augusto Asencio que «la Diputació va a estar sempre amb les societats musicals, venim col·laborant amb moltes activitats, estem obrint línies de finançament de col·laboració, com la compra de partitures», un nova línia. Avançava que «ens anem a veure prompte totes les societats musicals i la diputació en eixe gran acte que està preparant la FSMCV per a commemorar el 50 aniversari de la constitució de la FSMCV».

1543 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!