L´Agrupació Musical del Verger, primer premi Abacus de Cultura

Els membres i alumnes de l´Agrupació Musical vergerina rebien anit la notícia de la concessió d´aquest guardó que premia la IV campanya “L´Escola a la Música”, un projecte de foment de la música entre els infants dels diferents col•legis de la comarca.
L´Agrupació Musical del Verger ha celebrat aquest curs els seus 25 anys de vida amb diferents actes al llarg de l´any que han barrejat música amb teatre, audiovisual o ball. A punt de passar a altres projectes i continuar avançant en matèria musical, els ha arribat el reconeixement de la seua tasca dins el món de l´ensenyament d´una disciplina, tan complicada i delicada alhora, com és la música, a través de la cooperativa Abacus, que en la segona edició dels seus Premis Abacus vol reconèixer la voluntat de promoure projectes que fomenten la divulgació de les ciències, la promoció de la música per als infants i el cooperativisme.

L´Agrupació Musical del Verger ha rebut el Primer Premi Abacus Cultura per la seua IV campanya “L´Escola a la Música”, una iniciativa que pretén acostar els alumnes de les diferents escoles de la comarca a la música deixant que els estudiants visiten el centre i coneguen les instal•lacions i els intruments que integren la banda de música. Enguany, la manera de difondre la coneixença dels diferents instruments ha estat innovadora, basant-se en el suport del programa informàtic “power point”. Els professors de l´escola de música han pogut apropar els intruments als joves d´una manera més actual i interactiva, ens explicava Paco Buigues, director de l´Escola de Música del Verger.

El Premi Abacus Cultura premia les iniciatives que tenen com a objectiu el foment de la música per a infants. Per atzar els membres de l´escola es van assabentar de l´existència de la convocatòria i veient que el seu projecte educatiu s´adaptava a la perfecció a les metes demandades, van decidir presentar-s´hi. De 33 programes presentats en aquesta categoria, el premi únic, que consta d´una litografia original i tres mil euros, va recaure en l´Agrupació Musical El Verger.

El que destaquen des de la directiva de l´Escola és el reconeixement de la tasca que s´ha dut a terme des dels seus inicis en l´agrupació que té entre els seus objectius formar els millors músics per a la seua banda.

Al si del claustre de professors la il•lusió és màxima i les ganes de continuar i potenciar les visites al centre i a la pròpia banda de música per part d´infants i joves s´ha reforçat.

La comarca de la Marina Alta va estar present en el discurs de recollida del premi del president de l´Agrupació musical, que pretenia així implicar un poc a tots els pobles de la comarca, una comarca que Pere Carpi, considera emprenedora, activa i treballadora i és per això que pensa que aquestes alegries s´han de gaudir entre tots.

572 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!