L’Agència Estatal de Meteorologia amplia l’alerta groga per pluges a dissabte

Es poden acumular 20mm en una hora o 60mm en 12 hores. L’alerta de divendres està activada fins a les 8 de la vesprada. L’alerta per pluges de dissabte s’activarà a les 6 de la matinada i estarà activa fins la mitjanit. A Pego, entre dijous i divendres les quantitats arreplegades van dels 69,8mm de Monte Pego als 40mm de Carolina Sala.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha ampliat a dissabte l’activació de l’alerta groga per pluges a la comarca de la Marina Alta, el que vol dir que poden acumular-se 20mm en una hora o 60mm en 12 hores. L’alerta de divendres està activada fins a les 8 de la vesprada. L’alerta per pluges de dissabte s’activarà a les 6 de la matinada i estarà activa fins la mitjanit.

En este episodi de pluges intenses que ha afectat principalment a les comarques de Castelló i a les de l’Horta, la Ribera Baixa i el Camp de Túria a la província de València, a Pego les quantitats arreplegades han estat modestes. Segons les dades d’AVAMET entre ahir dijous i hui divendres s’han acumulat les següents quantitats en diferents indrets del terme municipal de Pego.

– Ambra: 52,5mm

– Clot: 40,8mm

– Mostalla: 40.3mm

– Centre: 40,8mm

– Carolina Sala: 40mm

– Monte-Pego: 69,8mm

– Al cementeri l’estació meteorològica d’AEMET acumulava 42,8mm.

MeteoPego avança que demà dissabte entra vent de gregal i això provocarà que tornen les pluges. L’Agència Estatal de Meteorologia preveu un 100% de probabilitat de pluja i tempestes a les hores centrals del dia per a dissabte. I, com s’ha indicant anteriorment, ha decidit activar l’alerta grogra per pluges. L’AEMET manté previsió de pluja per a diumenge, però de moment sense activar cap avís. Des de MeteoPego apunten, que al llarg de diumenge anirà passant tot.

Amb estes previsions recomanem que, si heu d’agafar el vehicle transiteu en la mesura de les vostres possibilitats per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat i evitant el creuament de barrancs, rierols o rambles que es puguen inundar amb facilitat. També cal tenir compte quan es transita per carreteres de muntanya per si hi ha despreniments.

La previsió meteorològica ha provocat que moltes de les activitats previstes per a este cap de setmana, principalment dissabte, s’hagen decidit ajornar o cancel·lar. És el cas de les activitats de celebració del segon aniversari de l’Espai Veïnal Antic Institut. Allí només es manté el Kafeta d’esta vesprada a les 20h., en l’entorn del que era la cantina. També s’han anul·lat les activitats organitzades per Info Jove Pego. I ahir de vesprada la Falla Plaça i Natzarè informava que anul·lava la Festa de la Cervesa.

1362 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!