La XXVIII volta peu a Pego i patrocinadors

Ja arriba la volta a peu a Pego i des del club Dorsal-19 comencem els primers preparatius per a què la cursa siga tot un èxit. Enguany un dels nous objectius serà buscar major afluència de públic a l’acte.

El primer dia de maig dissabte tindrem la XXVIII volta a peu a Pego, aquest any tenim la intenció de canviar el circuit, la sortida i la meta seran, la sortida des de la porta de l’estadi i l’arribada en les pistes; de manera que el públic assistent no tingui el sol de cara, a més a més tenim en ment fer transcórrer la volta pel centre urbà, de tal manera que el carrer l’Ecce-Homo, la Plaça i el carrer Major siguin testimoni de la tradicional cursa pegolina, per tant, serien dues voltes, la primera pel casc urbà i la segona pels passejos del Calvari i de les Verdales. Si decidim fer aquest canvi es per donar-li mes popularitat a la cursa, doncs no tots els dies es poden veure pels carrers de Pego uns 1.000 atletes corrent pels nostres carrers.
Fa catorze anys, la meitat de la seva vida, que la volta a Pego esta inclosa en el XIV Circuit de Curses Populars de La Marina Alta, de fet fórem uns dels quatre iniciadors. El primer circuit s’anomenava “Marató per etapes de la Marina Alta” doncs entre el quatre pobles sumàvem 42 km..
La participació en el circuit va fer augmentar el nombre de participants, doncs dels 300 corredors de l’any 1.986 hem passat a 1.000 ànimes en aquestos darrers anys, i això, com es lògic comporta més despeses: més aigua, més samarretes commemoratives, meta informatitzada, uns 85 trofeus… de fet si no fora per la iniciativa privada seria difícil organitzar la cursa, tal com passa en els altres events esportius pegolins, així i tot, la part més grossa del pressupost l’aporta la regidoria d’esports de l’Ajuntament pegolí
Enguany com ja fa mitja dotzena d’anys tenim la inestimable col·laboració de l’empresa pegolina d’àrids Arenas Forna, una altra firma que ens ajuda i de valent és Mas y Mas supermercats, també enguany tenim la col·laboració d’empreses més xicotetes que també aporten el seu granet de sorra com Aluminis Jaume, Cafeteria Balbino, Cristalls Sendra “Patxarell” i IMA Agrícola, i eixa significativa ajuda fa que l’economia de la cursa no sigui mai deficitària..

MITJA DE DENIA.
El passat 28 de març es celebra en Dénia la seva VII Mitja Marató, que és la única que és celebra en la Marina Alta. Dénia va ser junt a Pego, Xàbia i Pedreguer l’iniciador del I circuit de curses populars de la Marina Alta; però desprès li va passar la responsabilitat a la seva pedania de Jesús Pobre, el qual segueix amb molta dignitat disputant la seva prova, doncs be, dificultats informàtiques ens impediren donar els resultats de la mitja de Dénia fa uns dies; però subsanat l’error, vos els donem avui.
La cursa fou organitzada pe C.A. Balearia Dianium i el seu traçat discorria pel port i per la ruta que ens porta a les rotes entre urbanitzacions i passejos marítims, amb sortida i meta en el carrer Campos.
La classificació dels atletes pegolins quedà com era d’esperar amb Carles Siscar Bay en primer lloc amb una marca d’1h. 22m. 32s. i a continuació arribaren Carme Sala Ferrer amb 1h. 23m, segon classificada de la general, Dario Descals 1h. 26m. 25s. Vicent Sendra 1h. 28m 45s. Mengual Moll 1h. 29m. 37s. Pascual Sendra 1h. 33m. 04s. Ferran Mas 1h. 33m. 05s. Tony Woodall 1h. 34m. 02s. Alberto Pons Soriano 1h. 34m. 04s. Vicent Martinez 1h. 34m. 52s. J.C. Bolta Bordes 1h. 36m. 19s. Vicent Naya 1h. 37m. 13s. Cambrils Camarena 1h. 41m. 32s. Mengual Cots 1h. 41m. 32s. Wili Miralles 1h. 44m. 21s. Wim Koumenhoven 1h. 50m. 14s. Cristina Pons 1h. 50m. 44s. i Vicenç Sala 1h. 50m. 47s.

Per al cap de setmana que ve tenim: per al dia 10 dissabte el XXII gran fons de Puçol i el diumenge dia 11 la VIII cursa pedestre de La Nucia la XXVIII mitja marató d’Elx, la VI marxa de muntanya d’Azuebar (Castelló) i els 15 km. de Castelló

Ferran Ferrando
Club Dorsal-19
719 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!