La Mancomunitat de Serveis Socials realitza un Curs de malaltia física per a persones cuidadores no professionals

Ho fa en col•laboració amb la Conselleria de Benestar Social i té com a finalitat donar resposta a les necessitats d’informació i de formació de les persones que tenen sota la seua cura altres persones amb algun tipus de dependència. Les 20 persones que participen a aquest curs que tindrà lloc del 14 al 30 d’abril a la sala d’usos múltiples de l’IES Enric Valor, han estat seleccionades entre les moltes que es van inscriure.
El mes de setembre de 2007 es va dur a terme a Pego el programa de formació de cuidadors i cuidadores de persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències. Un programa promogut per la regidoria de Serveis Socials amb la col•laboració de la Conselleria de Benestar Social amb l’objectiu d’oferir resposta a les necessitats de formació i informació de familiars, cuidadors i voluntariat social.

El mes d’abril de 2009 es duia a terme a Pego el taller ‘Cuidar a qui cuida’ una iniciativa organitzada pel Servei d’Atenció a la Família i a la Infantesa de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls dirigida a cuidadors i cuidadores no professionals, és a dir, a aquells familiars de persones amb una gran o mitjana dependència que es fan càrrec de què el seu dia a dia siga relativament normal.

El mes d’abril de 2010 tindrà lloc a Pego el curs de malaltia física destinat a familiars i persones cuidadores no professionals. Que es segueix la línia dels altres dos cursos precedents. Està organitzat per la Mancomunitat de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego amb la col•laboració de la Conselleria de Benestar Social i s’organitza, en paraules d’Àngel Sendra, president de la Mancomunitat de Serveis Socials per tal de cobrir les peticions sorgides des de l’aplicació de la Llei de Dependència. Així, el curs pretén “oferir resposta a les necessitats de formació i informació de familiars, de persones que s’han vist obligades per les circumstàncies a ser cuidadors i cuidadores no professionals, de les persones sense autonomia física al seu càrrec”.

El taller es durà a terme del 14 al 30 d’abril a la sala d’usos múltiples de l’IES Enric Valor de 16 a 19’15 hores dilluns, dimecres i divendres. 20 persones assistiran a aquest curs gratuït, tot i que com confessava Àngel Sendra “s’ha apuntat molta gent, però només s’ha pogut agafar a 20”, és per això que assegurava que “s’aniran demandant més cursos perquè són necessaris”.

Recordem que aquest curs per a persones cuidadores no professional de persones amb malaltia física té com a finalitat donar resposta a les necessitats d’informació i de formació de les persones que tenen sota la seua cura altres persones amb algun tipus de dependència, com són familiars, cuidadors o voluntariat social, per a millor i augmentar així, la qualitat de les cures prestades. Sendra assegurava que aquest curs té com a base entendre la situació del pacient per a poder abordar millor la cura dels malalts.

651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!